Proefafsluiting fietsdoorsteek Belcantodreef in Harderwijk: geslaagd of niet?

Tussen 24 februari en 24 juni 2020 was de fietsdoorsteek tussen de Belcantodreef en de Waterplassteeg bij wijze van proef afgesloten geweest. De proef was bedoeld om verkeersmaatregelen aan de Belcantodreef en alternatieve fietsroutes te onderzoeken.

Op deze manier wilden we een verkeersveiliger Belcantodreef én een verkeersveiliger route tussen Ermelo en Harderwijk creëren.

Zoals van tevoren afgesproken willen we u graag betrekken bij de evaluatie van de proef. Samen met u (bewoners en gebruikers van het fietspad) willen we terugblikken op de proef. Ook willen we samen met u vooruitblikken op welke definitieve maatregelen het beste zijn. U kunt de vragenlijst hier invullen.

Proefafsluiting
In 2015 is het tijdelijke fietspad langs het spoor verwijderd. Vanwege de nieuwe spoortunnel bij de Weisteeg paste dit fietspad hier niet meer. Het oude fietspad kon niet meer aansluiten op de Weisteeg. Fietsers maken sindsdien gebruik van de Belcantodreef. Bewoners van de Belcantodreef ervaarden geluidsoverlast en verkeersonveiligheid. Naar aanleiding van een handtekeningenactie van bewoners en in overleg met onze wethouder zijn we een proef gestart. Deze proef liep op 24 juni af. Vanwege de corona-maatregelen hebben we besloten het Online Stadsgesprek hiervoor te gebruiken.