Power Rack voor Gezonde Leefstijl bij Talent House

Bankdrukken, squatten en pull-ups als middel om in gesprek te gaan over je levensstijl. Daar is het nieuwe Power Rack bij het Talent House op gericht. Vanaf 26 juni zijn de jongeren uit Harderwijk welkom om onder begeleiding van een van de jongerenwerkers gebruik te maken van dit Power Rack. Dit is een zeer welkome gift vanuit de Lionsclub Harderwijk- Irminloo.

De Lionsclub Harderwijk-Irminloo zijn onderdeel van de Lionclub International. Dit is een charitatieve instelling waarvan de leden georganiseerd in clubs op vrijwillige basis samenwerken. In Harderwijk wordt er door de Lionsclub- Irminloo elk jaar een specifiek project gekozen om te ondersteunen.

Twee jaar geleden heeft de Lionsclub Harderwijk- Irminloo contact opgenomen met ZorgDat en het Talent House om iets te kunnen betekenen voor de jongeren in Harderwijk. Samen met elkaar zijn er meerdere gesprekken geweest over de wensen van de jongeren en de jongerenwerkers. Ook hebben een aantal leden van de Lionsclub kennisgemaakt met de jongeren van het Talent House en is er al een bedrijventour verzorgd. Daarin gingen verschillende jongeren op bezoek bij diverse bedrijven in Harderwijk om een kijkje in de keuken te nemen.

Na de opening van het nieuwe Talent House aan de Johanniterlaan miste de jongerenwerkers en de jongeren de mogelijkheid om met elkaar laagdrempelig te kunnen sporten. Vanuit het Talent House is een gezonde leefstijl voor jongeren een belangrijk speerpunt. Helaas hebben niet alle jongeren altijd de mogelijkheid om een sportabonnement af te sluiten. Des te meer reden om vanuit het Talent House de mogelijkheid te bieden om te starten met sporten. Om dit in samenwerking met elkaar te realiseren heeft de Lionsclub, met als mede sponsor Stichting Salem, een Power Rack geschonken aan het Talent House voor de Harderwijkse jongeren. Jongeren kunnen hier aan de slag met allerlei crossfit (vorm van fitness) activiteiten.

Om de jongeren die laagdrempelig met sporten starten een perspectief te bieden om fit te blijven denkt Sportcentrum Iedema mee in het aanbieden van clinics en trainingen maar ook in het aanbieden van speciale abonnementen voor jongeren die verder willen nadat ze bij Talent House gestart. Dit is een van de punten die met elkaar besproken worden.

Naast de samenwerking met de Lionsclub Harderwijk- Irminloo en Sportcentrum Iedema is er ook samen met Tactus een idee ontstaan om een sportprogramma op te zetten in combinatie met drugs preventie. Dit sluit goed aan bij het project Werk voor je Toekomst van het Talent House. Hierin worden jongeren geholpen om stappen te zetten richting werk dat bij ze past. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Het Power Rack is samen met vrijwilligers en jongeren geïnstalleerd en opgebouwd en zal vanaf 26 juni gebruikt kunnen worden door de jongeren.