Portugese reis in de Catharinakapel Harderwijk met Magda Mendes

De Catharinakapel in Harderwijk is op vrijdag 14 oktober in Portugese sferen. Dan treedt om 20.15 uur singer-songwriter Magda Mendes op.

De zangeres roept met haar muziek een oud gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering.

Magda Mendes werd geboren in Lissabon, na de Anjerrevolutie van 1974. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Omdat Magda’s muzikale interesses de landsgrenzen van Portugal overschreden verhuisde naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar. Ze speelde in verschillende groepen, waarvan Luzazul de meest bekende werd.

Casa da Bôxa is haar eerste solowerk, een film en een cd opgenomen in het Portugese dorpje waar haar moeder vandaan komt, eigen composities geinspireerd op het Portugese platteland. Haar tweede album, Silêncio is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Ze zing zowel oud als nieuw geschreven Fado op een rauwe, indringende en verfijnde manier.
Samen met guitarist/componist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt zal ze u tijdens dit concert meenemen op een muzikale reis door Portugal.

De toegang bedraagt  € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de zaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.catharinakapel.nl.