Popronde strijkt neer in Estrado Harderwijk

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. 

Dit najaar trekt de Popronde langs de Nederlandse poppodia, onder het mom van de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’. Een uitgelezen kans om alle geselecteerde acts tenminste een keer op het podium te zien dit najaar.

Pre-Party in Estrado
Op zaterdag 21 november strijkt de Popronde met de Pre-Party neer in Estrado Harderwijk met twee acts. De avond begint met een optreden van Arno Loriaux, een dichter en songwriter uit Den Haag. Hij won als singer/songwriter in 2004 de Grote Prijs van Zuid-Holland. Zijn folk-, en americanasongs neemt het publiek mee in vele verhalen. Zelf zegt hij te worden geïnspireerd door "oude mannen als Johnny Cash en Neil Young". Ook hoor je invloeden terug van Tom Waits, Bob Dylan en Leonard Cohen.

De tweede act van de Pre-Party is ‘Roodnoot’. Geïnspireerd door de vrijheid en openheid van een historische boerderij, genaamd Roodnoot, schreef Bob Barlag een EP in de zomer van 2018. De EP, waarop een gelaagde, dynamische mix van pop en folk te horen is verscheen eind 2019. Kort na zijn stampvolle release show stond Roodnoot in het voorprogramma van Helge. De shows zijn intiem, oprecht en authentiek.

De ‘Popronde Poppodium Pre-Party’ staat zaterdag 21 november om 20.00 uur in Muziekpodium Estrado Harderwijk. Een kaartje kost € 5,- (+ € 0,50 reserveringskosten) per stuk. Er is geen deurverkoop. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via www.estrado.nl