Platen en CD beurs in Muziekpodium Estrado

Als je muziek wil kopen van een bepaalde artiest dan was je in het prille begin aangewezen op 78 toeren platen.

Die waren heel breekbaar. Al snel kwam vinyl daarvoor in de plaats. Op 33 en 45 toeren. En het cassette bandje. Met name in de jaren 70 verschenen heel veel klassieke albums op vinyl. In de jaren 80 kwam de compact disc. Veel muziekliefhebbers verkochten hun lp’s en gingen over op cd. Verkoop toppers uit die tijd zijn Nevermind van Nirvana en Love over gold van Dire Straits.

Vinyl bleef op achtergrond maar verdween niet volledig vnl omdat de dj’s nog wel vinyl wilden. Rond de eeuwwisseling zag je meer en meer CD’s dan platen. Dit jaar waren er op de megabeurs in Utrecht echter weer meer platen dan cd’s. Vanaf het begin van de jaren 80 staat Platina Records op beurzen. Voorheen was het bekend onder de namen van Rock Heaven en Vinyl Archief Harderwijk.

Momenteel heeft Platina Records Vintage geluidsapparatuur, 78 toeren platen, lp’s, cd’s en singles. Collectors items maar ook exemplaren van een euro. De specialiteit: reissues van klassieke albums op cd. Vaak met heel veel bonustracks. Een ander interessant aspect is: er komen nu live opnames uit van (vaak) radioshows uit Amerika uit de jaren `70. Een voorbeeld van een topper: het concert van de Eagles met als gasten Linda Ronstadt en Jackson Browne. Deze opnames zijn hier en daar wel als bootleg dvd verschenen, maar nog nooit als 1 concert op cd. Je kan zeggen dat van bijna alle grote 70’s namen uit Amerika er wel heel mooie opnames bij zijn. Van Springsteen tot de Byrds. Daarnaast hebben we natuurlijk de klassieke albums op vinyl.

De beurs is maandag 16 mei van 9 tot half 5 en de toegang is gratis. Platina Records is de hele dag open. Voor info of als je zelf iets wil verkopen mail [email protected] of bel Huub Goudzwaard 06-36184142. Het is 2e pinksterdag dus we draaien/vertonen de hele dag opnames van legendarische popfestivals.

Het adres is Parkweg 3 in Harderwijk. En je kan gratis parkeren voor de deur.
platenbeurs estrado harderwijk vinyl cd elpee