Plantenexcursie Verbrande bos en Leemputten

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op vrijdag 31 juli nogmaals een florawandeling op landgoed Staverden.

Hij neemt de deelnemers mee naar ‘Het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en de leemputten van de gemeente Ermelo. Deze gebieden zijn gewoonlijk niet toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als beenbreek, orchideeën, klokjesgentiaan, driedistel, bruine en witte snavelbies, wateraardbei en zonnedauw. Ook is er kans om diverse vlinder- en libellensoorten te zien.

Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Drinken meenemen wordt aangeraden.Voor of na de wandeling heeft u de mogelijkheid om op eigen initiatief wat te eten en drinken bij Brasserie Staverden. De tocht voert over onverharde paden: men dient kleding en schoeisel daarom aan de te verwachten (weers)omstandigheden aan te passen! Bij regen worden laarzen aangeraden. Het maximum aantal deelnemers is 25.
 
Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 3 uur. Kosten: € 8,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 4.00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen €3,00 op vertoon van GLK pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Ronald van Veen, tel: 06 - 13 464 531.

wandeling landgoed staverden
Foto: Ruud Knol