Piet Dijkstra prijs gaat naar mevrouw Riet Van der Vegt (video)

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harderwijk overhandigde burgemeester Harm-Jan van Schaik de Piet Dijkstra Prijs aan mevrouw Riet Van der Vegt.

Vrijwilliger van het jaar 2015

Zij ontvangt de vrijwilligersprijs 2015 omdat ze zich jarenlang op allerlei manieren belangeloos heeft ingezet voor de medemens.
 

Mevrouw Van der Vergt is sinds haar pensioen als vrijwilliger actief binnen verschillende organisaties in Harderwijk. Zo is zij lid van de Wmo-raad en heeft zij zich lang ingezet voor het Astmafonds. Momenteel zet zij zich ook in voor het scholenproject, waarbij zij met een aantal mensen met een beperking kinderen uit groep 7 van de basisscholen in contact laat komen met gezondheidskwesties.

Verder zit zij in de Vrouwenadvies Commissie (VAC) waarbij zij meekijkt en adviseert bij nieuwbouwplannen. Mevrouw Van der Vegt heeft zich altijd hard gemaakt voor de rechten van vrouwen. Zo kwam zij op voor de belangen van vrouwelijke ondernemers in de Nederlandse Kruideniersbond. Ook voor allochtone vrouwen in Harderwijk betekent zij veel. Zo hielp ze mee bij het organiseren van diverse activiteiten, zoals dameszwemmen en huiskamergesprekken. Naast het vele vrijwilligerswerk is zij ook mantelzorger voor haar man die Alzheimer heeft. Volgens de commissie is mevrouw Van der Vegt een gedreven en zorgzame vrijwilliger en een inspiratie voor anderen. Om haar jarenlange inzet en betrokkenheid ontvangt mevrouw Van der Vegt de Piet Dijkstra Prijs 2015 .
 
Dit is de tweede keer dat de burgemeester de Piet Dijkstra Prijs uitreikt. Met deze prijs spreekt de burgemeester zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers in de gemeente Harderwijk. Mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en hun medemens. Wijlen Piet Dijkstra, ontvanger van de erepenning van Harderwijk, was daar een toonbeeld van. De gemeente reikt elk jaar een prijs uit voor de vrijwilliger van het jaar. De prijs bestaat uit een gestileerde boot met passagiers en een schipper. Deze stelt belangeloos zijn diensten aan zoals uit de titel 'Zal ik je overzetten' blijkt. 

Piet Dijkstra Prijs 2015 voor mevrouw van der Vegt