Peuterspeelzaal in Harderwijk blijft ook in 2023 betaalbaar voor alle ouders

In de landelijke media wordt veel aandacht gegeven aan het feit dat de kinderopvang en peuterspeelzaal in 2023 voor veel ouders fors duurder wordt. Maar dit geldt niet voor de peuterspeelzalen van SKH (Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk).

SKH heeft ervoor gekozen om het uurtarief voor 2023 slechts met  6,5% te verhogen. (Landelijk stegen de prijzen binnen de kinderopvang gemiddeld met 8-10%)

SKH vindt het heel belangrijk dat de peuterspeelzaal toegankelijk blijft voor alle peuters. Juist in tijden waarin de kosten voor gezinnen met jonge kinderen sterk toenemen hebben wij er bewust voor gekozen de uurprijs niet teveel te laten stijgen. De netto uurprijs van de speelzaal daalt  voor veel gezinnen met een laag tot modaal inkomen

Een meevaller voor veel ouders, in deze financieel lastige tijden. 
SKH is een stichting en biedt zogenaamde Maatschappelijke kinderopvang. We zijn dan ook, als enige organisatie binnen Harderwijk, lid van de Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Maar wat betekent dit nou concreet?? Maatschappelijke Kinderopvang wil zeggen dat we geen winstoogmerk hebben maar dat bij ons het kind centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind, waar het ook vandaan komt en opgroeit een goede start krijgt.

De peuterspeelzaal biedt kinderen de beste voorbereiding op de basisschool. Binnen een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving bieden wij aan peuters een speelplek om samen met leeftijdsgenootjes de wereld te gaan ontdekken. Spelenderwijs oefenen kinderen allerlei vaardigheden en leren ze om te luisteren naar elkaar, zelf dingen te vertellen en samen te spelen.  

Alle ouders binnen de gemeente Harderwijk hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten van de peuterspeelzaal. Ouders die beiden werken of studeren kunnen gebruik maken van de Wet Kinderopvang. Een groot deel van de kosten van de peuterspeelzalen wordt dan vergoed door de landelijke overheid. Ouders die geen recht hebben op Kinderopvangtoeslag kunnen gebruik maken van de gemeentelijke subsidie. De vergoeding vanuit de gemeente is gelijk aan de landelijke vergoeding.

De hoogte van de toeslag of subsidie hangt af van het inkomen van de ouders en het aantal kinderen dat de peuterspeelzaal en/of kinderopvang bezoekt. 

Met ingang van 1 januari 2023 bedraagt de bruto-uurprijs van SKH : € 8,95 per uur

Dit uurtarief ligt lager dan het door de overheid vastgestelde maximale uurtarief van € 9,12. Op de website toeslagen.nl kunnen ouders een proefberekening van de netto kosten laten maken. Hieronder enkele rekenvoorbeelden.
 
Gezamenlijk toetsingsinkomen Netto uurprijs 2023 (bij bruto-uurprijs € 8,95)
Tot € 26.944,- € 0,36
€ 37.284,- € 38.811,- € 0,94
€ 54.538,- € 57.855,- € 1,74
€ 74.626,- € 77.972,- € 2,74

Hulp bij aanvragen 
Het aanvragen van Kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie kan voor ouders soms lastig zijn. SKH biedt ouders hierbij gratis hulp en ondersteuning. Op kantoor zitten medewerkers die u graag helpen bij het invullen van de benodigde formulieren en het indienen van de aanvraag. Bel gerust voor het maken van een afspraak (tel nr: 0341-460183 op werkdagen tussen 8.30-13.00 uur).

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info