Peuters SKH volop in beweging

Peuters zijn meestal heel actief en lijken geen moment rust nodig te hebben. Overal zien ze interessante en leuke dingen waar ze op afrennen. Voor peuters is bewegen ook heel belangrijk voor de ontwikkeling.

Om het bewegen van peuters extra te ondersteunen gaat Sven Klatt, een vakkracht van GA! Harderwijk, een jaar lang iedere 14 dagen op bezoek bij de peuterspeelzalen van SKH

Samen met de  peuters en pedagogisch medewerkers werkt hij aan een lessenplan waarin spelenderwijs allerlei vormen van bewegen geoefend worden. Van het rollen en gooien van de bal tot balanceren op een balk het komt allemaal aan bod. De beweegactiviteiten zijn speciaal ontwikkeld voor peuters en spelenderwijs worden ze voorbereid op het bewegingsonderwijs in het basisonderwijs.

Dit initiatief kan mede door financiering vanuit de gemeente ( zgn. NPO-gelden) tot stand komen. Uit onderzoek blijkt dat een grote groep kinderen na de lockdowns minder motorisch vaardig is dan voor de lockdowns. De verschil is vooral zichtbaar bij kinderen in groep 1 en groep 2. Reden voor de gemeente om vanuit de NPO-gelden subsidie beschikbaar te stellen voor dit initiatief. Door het aanbieden van bewegingsonderwijs binnen de peuterspeelzalen hopen wij mogelijke achterstanden van peuters zoveel mogelijk te voorkomen.

Want Spelenderwijs plezier krijgen in bewegen, zorgt weer voor nog meer bewegen. Voor nu en voor de toekomst.

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info