Peuters bij SKH maken gezonde start van het nieuwe jaar!!

Snotneuzen, koorts en hoesten. Alle peuters zijn wel eens ziek. Binnen alle speelzalen van SKH wordt in de maand januari aandacht besteed aan het thema  “Hatsjoe”. Het thema sluit mooi aan bij de JOGG-campagne Gezond tussen d’Ooren.

Binnen alle speelzalen van SKH wordt gewerkt met de methode Uk & Puk

Aan de hand van thema’s, die aansluiten bij de belevingswereld van de peuter, worden allerlei activiteiten georganiseerd. Spelenderwijs leert een peuter zo allerlei nieuwe woorden en vaardigheden. Juist door actief bezig te zijn en lekker te spelen.
 
Op iedere groep is een Puk-pop aanwezig die samen met de peuters van alles beleeft.
 
Tijdens het huidige Uk & Puk thema ‘Hatsjoe!’ is Puk verkouden. De kinderen verzorgen Puk, gaan op ziekenbezoek en brengen een bezoek aan de dokter. Ook is er op iedere groep een speciale themahoek waar kinderen zelf de rol van zieke of dokter kunnen spelen. En dat spreekt erg tot de verbeelding van onze peuters. Er zijn al heel wat prikken uitgedeeld en verbanden aangelegd. Ook de juffen moeten regelmatig opgenomen worden in het ziekenhuis waar ze onder deskundige leiding van de peuters weer helemaal gezond worden.

ziekenhuis Kinderspeelzalen Harderwijk
 
Bij ieder thema zijn  er activiteiten die verschillende ontwikkelingsgebieden stimuleren. Voor de taalontwikkeling en sociaal emotionele ontwikkeling lezen we samen boekjes, maar praten we vooral ook veel samen over het onderwerp.

De rekenontwikkeling komt bijv aan bod wanneer we aandacht besteden aan het bezoek aan het consultatiebureau. We spelen dit na en gaan ieder kind meten en wegen. Op de groep hangt  een mooie meetlat waar voor ieder kind een streepje op gezet wordt;  “Wie is langer, wie is korter ??” Maar ook oefenen we de motoriek door te proesten in de elleboog en het snuiten van onze neus. Dat is soms best nog lastig!!
 
Aan de hand van al deze activiteiten leren we de kinderen meer over ziek zijn maar ook over gezond worden en gezond blijven. Gezonde voeding hoort daar natuurlijk ook bij. Op de speelzaal drinken we altijd al water en eten we fruit. Maar tijdens de Gezond tussen d’Ooren weken maken we het extra feestelijk door samen bijv. lekkere fruitspiesjes te maken of ons eigen glaasje verse jus uit te persen.

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk
 

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info