Parkeerbelastingergernis

Alleen om even snel een gerepareerde klok op te halen zet Hans zijn auto in een parkeervak voor de juwelier.

Hij koopt geen parkeerkaartje omdat hij zo terug zal zijn. Misschien heeft hij ook het gevoel dat dit geen parkeren is, maar bij de juwelier blijkt echter dat de klok nog niet terug is van de reparateur. Dus Hans stapt onverrichterzake weer in zijn auto. Dan ontdekt hij een bon onder de ruitenwisser met een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Hij protesteert en maakt er zelfs een rechtszaak van. Wat beslist de rechter?

Er werd geen klok ingeladen, ook als was dat wel de bedoeling. Dus was geen sprake van ‘het onmiddellijk nadat het voertuig tot stilstand is gebracht bij voortduring inladen of uitladen van zaken van enige omvang of enig gewicht, gedurende de tijd die daarvoor nodig is’. En dan is het gewoon betaald parkeren. Hans had beter eerst kunnen bellen of hij de klok kon ophalen.

De maximale naheffing parkeerbelasting is in 2015 per geval € 59. Dat is dus uw risico als u even de auto op een betaalde parkeerplek zet. Hoe lang u daar staat, maakt overigens niet uit voor de naheffingsaanslag.


Nog een ergernis

Piet zet zijn elektrische auto, om hem (betaald) op te laden, op een speciaal daarvoor bestemde parkeerplaats met laadpaal. Hij koopt geen parkeerkaartje. Ook hij krijgt een bon onder de ruitenwisser. Hij had volgens de rechter uit de borden bij de parkeerplaats moeten afleiden dat (ook voor hem) sprake was van betaald parkeren.

Bron: Fiscount

iQOUNT Harderwijk

Adresgegevens

Daltonstraat 22
3846 BX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-740800

Meer info