Overeenstemming indeling terrein Kranenburg - Noord in Harderwijk

De gemeente Harderwijk heeft overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf over de indeling van het terrein Kranenberg - Noord.

Een deel zal worden verhuurd aan het COA ten behoeve van het te vestigen AZC, een deel aan Landstede en een deel aan de gemeente.  

Het college heeft de raad verzocht een voorbereidingskrediet van € 100.000,00 beschikbaar te stellen voor de uitvoering van voorbereidende werkzaamheden in dat gebied.   

Afspraken over indeling terrein Met de overeenstemming zijn afspraken gemaakt over de fysieke afscheiding van gebiedsdelen door het plaatsen van hekwerken. Verder wordt het bestaande toegangspad voor Landstede verplaatst. Een deel van de kosten hiervan komen voor rekening van de gemeente.   

Onderhandeling  Onderhandeling met het Rijksvastgoedbedrijf moet de komende maanden leiden tot een huur – of koopovereenkomst. De gemeente is met het Rijksvastgoedbedrijf ook in gesprek om een monumentaal pand voor de toekomst te behouden. Het gaat om de voormalige officiersmess. Onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn.  Het pand wordt vooralsnog onderverhuurd worden aan de Stichting Underground.