Overeenstemming bereikt tussen gemeente en kioskhouders Strandboulevard Harderwijk

Gemeente Harderwijk en bijna alle kioskhouders aan de Strandboulevard hebben overeenstemming bereikt over de beëindiging van de huurcontracten en de aankoop van de grond en opstallen.

Daarmee heeftgemeente Harderwijk op één eigenaar na alle benodigde gronden voor de herontwikkeling van het Boulevardgebied, als onderdeel van het plan Waterfront, minnelijk verworven.

De locaties waarop de kiosken zijn gevestigd, maken onderdeel uit van het plan Waterfront. Het verouderde Boulevardgebied wordt de komende jaren omgevormd tot een uniek verblijfsgebied aan het water. De verouderde parkeerterreinen verdwijnen en maken plaats voor een nieuwe, gezellige passantenhaven.
 
Aan de haven komen aan weerszijden aantrekkelijke wandelpromenades, waar bezoekers langs bootjes, winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes kunnen struinen. Om deze transformatie mogelijk te maken, is het van belang dat de gemeente tijdig kan beschikken over de locaties van de
kiosken. De gemeente zet de gesprekken met de laatst overgebleven eigenaar voort om ook deze benodigde gronden en opstallen langs de minnelijke weg te verwerven.
Strandeiland harderwijk