Overdracht Jachthaven De Knar in Harderwijk een feit

De hijskraan is verplaatst. Op de nieuwe locatie van jachthaven De Knar kunnen de boten aan wal. 

De jachthaven is met deze belangrijke en laatste handeling gereed en op 9 november j.l. door de betrokken partijen: gemeente Harderwijk, Boskalis en VOF Waterfront (TBI bedrijven Synchroon Ontwikkelaars en Koopmans Bouwgroep) overgedragen aan Watersportvereniging Flevo.

Gezamenlijk hebben de vertegenwoordigers van gemeente Harderwijk, het Consortium en het bestuur van WV Flevo op symbolische wijze blijk gegeven van een vruchtbare samenwerking door de nieuwe aanplanting water te geven. De nieuwe jachthaven vormt de opmaat voor de verdere voltooiing van de gebiedsontwikkeling Waterfront. De feestelijke opening voor het publiek vindt plaats in de zomer van 2016. 

De nieuwe jachthaven

Het verplaatsen en vernieuwen van de jachthaven is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Waterfront. Het resultaat is een moderne nieuwe jachthaven met alle benodigde, moderne voorzieningen én op een nieuwe locatie. Boskalis Nederland heeft in nauwe samenwerking met de Watersportverenging en de gemeente Harderwijk het ontwerp gerealiseerd. De nieuwe jachthaven De Knar is t.o.v. de oude haven 90 graden gedraaid en 150 meter  verplaatst richting het Dolfinarium, aan de rand van het Wolderwijd. Watersportvereniging Flevo houdt met deze nieuwe thuishaven 450 ligplaatsen in het water, ruimte voor een winterstalling en ruimte op het strand voor kleine bootjes.
 
In opdracht van gemeente Harderwijk en VOF Waterfront startte Boskalis na de zomer van 2014 met de inrichting van het bouwterrein en realiseerde in een jaar deze nieuwe uitvalsbasis.  Boskalis realiseerde de kades, de oevers, de steigers, het straatwerk en de ondergrondse infra. De gebouwen zijn gerealiseerd in opdracht van WV Flevo. Met deze nieuwe jachthaven krijgt de watersportvereniging de beschikking over eigentijdse faciliteiten: een havenkantoor met werkplaats, een woonhuis voor de havenmeester, passende sanitaire voorzieningen, een modern clubhuis met leslokalen, kleedruimten en een terras met uitzicht over het Wolderwijd. 

De oude jachthaven maakt plaats voor wonen

De locatie van de oude jachthaven heeft de bestemming "Wonen" en is onderdeel van de nieuwe woongebieden binnen Waterfront: het Zuidereiland (fase 3), het Noordereiland en De Bakens. Dit gebied kan nu bouwrijp worden gemaakt zodat de ontwikkeling en verkoop van de woningen voortgezet kan worden. Dat sluit aan op de realisatie van de woningen aan de Watersportboulevard, die gaan zaterdag 14 november aanstaande in verkoop gaan.

Jachthaven de Knar Harderwijk Waterfront