Oudheidkundige vereniging Herderewich organiseert Vischpoort schilderkampioenschap

In 2022 viert Herderewich haar 50-jarig bestaan. Naast de 1 aprilgrap over de ‘verzakkende’ Vischpoort en een passend jubileumfeest op 26 augustus organiseert Herderewich op zaterdag 21 mei het Vischpoort Schilderkampioenschap.

De Historische Vereniging Herderewich is er trots op om ter viering van haar 50-jarige bestaan op de Vischmarkt een podium te bieden aan schilders en tekenaars.

Naast de tientallen kunstenaars, die verspreid over de Vischmarkt hun ideale positie hebben gevonden, presenteren enkele Harderwijker historische organisaties en sponsoren zich aan het publiek in gezellige marktkramen en zorgen Shantykoor De Boekaniers en Zwolse Trekzak Club voor een sfeervolle muzikale omlijsting.

Heeft u kunstzinnige aspiraties?
Iedereen - dus ook u! - is uitgenodigd om mee te doen aan deze Vischpoort Schilderkampioenschap en u heeft de vrijheid om te schilderen en tekenen met materiaal naar eigen keuze. Alle deelnemende kunstenaars hebben van 10.00 tot 14.00 uur de tijd om hun Vischpoort vast te leggen.

Kort voor de afloop van de wedstrijd zal een deskundige jury aanvangen met de beoordeling van de Vischpoort-kunstwerken in wording. Om 14.30 uur worden de winnaars bekendgemaakt. De jury beoordeelt in 2 leeftijdscategorieën: tot en met 17 jaar en van 18 jaar en ouder.

Doe mee!
Schrijf u in voor de Vischpoort Schilderkampioenschap via www.herderewich.nl, via het e-mailadres [email protected]. of bel het Herderewich organisatieteam: 06 53 81 79 70. U ontvangt dan een inschrijfformulier: uw inschrijving moet voor 15 mei binnen zijn.

De kosten voor deelname aan deze Vischpoort Schilderkampioenschap bedragen slechts € 5,-, te voldoen bij inschrijving. Daarvoor krijgt u ook een kopje koffie of thee. Wilt u naast deze consumptie een lunchpakket, dan bedraagt het totale inschrijfgeld € 12,-.

Uw ontvangen inschrijving en betaling zijn uw bewijs van deelname.

Geen talent, maar wel oog voor kunst? Kom gerust naar de Vischmarkt.

Samen maken ze er een gezellig evenement van en de kunstenaars zullen uw goedkeurende blikken en aanmoedigingen zeker waarderen.

Graag tot ziens op 21 mei op de Vischmarkt!

Historische Vereniging Herderewich

Vischpoort schilderkampioenschap