Oproep voor vrijwilligers op boomfeestdag op Lorentz in Harderwijk

Woensdagmorgen 8 maart 2023 viert de gemeente Harderwijk samen met De Hortus de jaarlijkse Boomfeestdag. De Boomfeestdag is bedoeld om basisschoolleerlingen enthousiast te maken voor de natuur en hen kennis te laten maken met het belang van bomen voor de leefomgeving. 

Op 8 maart planten daarom zoveel mogelijk groep 8 leerlingen van alle Harderwijkse scholen een boom

Dit jaar is de “oksel” van Lorentz II en III, aan de rand van het natuurterrein de Mheenlanden, uitgekozen als plantlocatie. Voorafgaand aan het planten, leggen de leerlingen nog een parcours met activiteiten af. De leerlingen beginnen dit jaar bij de milieustraat en lopen dan via het schelpenpad naar het eind van de Daltonstraat, waar burgemeester Harm-Jan van Schaik en wethouder Martijn Pijnenburg de boomplanters zullen verwelkomen. 

We maken een groot feest van de Boomfeestdag, waarbij muziek verzorgd door de Popschool, en een nog te onthullen special guest niet mogen ontbreken! Om deze dag tot een succes te maken zijn we nog wel op zoek naar een aantal vrijwilligers. Hierbij roepen we werkgevers én werknemers op om de leerlingen te helpen bij het uitvoeren van de activiteiten of tijdens het planten. Heb je belangstelling, geef je dan op bij de accountmanager bedrijven Nicole Verweij via [email protected]

Meer informatie vindt je hier.

Boomplantdag Harderwijk Lorentz 2023