Oproep voor creatieve invulling oude locatie bibliotheek Academiestraat

De bibliotheek is vorig jaar verhuisd naar het Huis van de Stad. Sindsdien staat het pand van de voormalige bibliotheek leeg. Het pand staat aan het Hortuspark en is eigendom van de gemeente Harderwijk.

De gemeente wil de locatie verkopen. De minimale verkoopprijs is € 400.000,00. Deze is door een taxateur vastgesteld.

Er is veel belangstelling voor de herinrichting van de locatie aan de Academiestraat. De gemeente roept daarom belangstellenden op om met creatieve ideeën te komen.
 
Belangstellenden kunnen zich uiterlijk 3 december 2019 inschrijven
Heeft u belangstelling en ideeën dan kunt u de verkoopvoorwaarden en de ontwikkelingseisen vinden op TenderNed. Belangstellenden kunnen zich uiterlijk tot dinsdag 3 december 8.00 uur inschrijven zoals is vermeld in de publicatie op TenderNed (www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen).
 
De inzendingen moeten voldoen aan bepaalde eisen
Voordat u zich kunt inschrijven is er eerst een voorselectie. Met de aanmelding voor de voorselectie dient u ook een globaal plan in. Daarin is het volgende van belang:
  • de gewenste  bestemming(en)/functie(s) van de locatie
  • uw ervaringen op het gebied van de ontwikkeling van binnenstedelijke plannen
  • en uw ervaringen en kennis op het gebied van duurzaamheid 
Op basis van de voorselectie zullen gegadigden worden uitgenodigd een inschrijving in te dienen. Hoeveel gegadigden worden uitgenodigd hangt af van de inhoud en het aantal ingediende plannen.
 
Na de inschrijving en voorselectie gaat de gunningsprocedure van start

Als een inzending eenmaal voor een gunningsfase wordt uitgenodigd worden de plannen beoordeeld op prijs en kwaliteit van het plan. Bij gunning geldt de voorwaarde dat binnen 2 weken na de gunning een waarborgsom in de vorm van een bankgarantie van 10% van het geboden bedrag moet worden voldaan. Uiteindelijk zullen de drie ontwikkelingsplannen met de hoogste score voor beoordeling- en besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.