Oproep: Hulp gevraagd bij het vinden van familie

Sinds 4 maanden werkt Diallo bij Corine Dikker in de afwas in Harderwijk. Hij is 22 jaar, vrolijk, slim, leergierig en een hardwerkende jongen. Maar, hij is helemaal alleen. 

Drie jaar geleden is hij gevlucht uit Guinee en woont in het AZC in Harderwijk.

In de drie jaar dat hij nu in Nederland woont, is hij op zoek gegaan naar zijn familie. Maar dit heeft nog geen resultaat opgeleverd. Op het moment dat hij vluchtte was het ieder voor zich. Hij heeft geen telefoon of andere persoonlijke spullen mee kunnen nemen en heeft daarom ook geen foto's beschikbaar van zijn familie. 

Wat Corine van hem weet, is dat hij op zoek is naar zijn moeder en twee zusjes van 9 en 5 jaar. Diallo zijn vader is overleden. Hij heeft ook geen opa's of oma's of andere familie meer. Het probleem is ook dat zijn moeder niet kan lezen of schijven en zijn zusjes zijn nog te jong voor bijvoorbeeld een Facebook-account. 

Corine vertelt: "Hij heeft zelf al hulp gevraagd bij het Rode Kruis en bij Vluchtelingenhulp maar daar is geen resultaat uit gekomen. Wat ook mee speelt is dat er een taalbarriere is en het lastig is om bij de organisaties binnen te komen. Ik wilde hem heel graag helpen en ik heb daarom een oproep op Facebook geplaatst. Wat we zoeken is iemand die meer connecties heeft binnen het Rode Kruis, Vluchtelingenhulp of wellicht wel een andere organisatie en met ons mee kan denken". 

Ken jij iemand die een ingang heeft bij een van de bovenstaande organisaties? Neem dan contact op met Corine Dikker: 0614364443.