Opening Bureau Binnenstad

Op woensdag 14 februari opent wethouder Christianne van der Wal, in aanwezigheid van wethouder Gert Jan van Noort, de fysieke locatie van Bureau Binnenstad aan de Academiestraat 5, op de oude locatie van de Bibliotheek.
 

Bureau Binnenstad is een netwerkorganisatie waarin vrijwilligers, ondernemers, culturele partners, evenementenorganisaties, bewoners en ambtenaren elkaar ontmoeten en samenwerken aan het versterken van de binnenstad van Harderwijk.

Wethouder Christianne van der Wal licht toe: “Onze mooie historische binnenstad heeft veel te bieden. Naast ons winkelaanbod en de diverse horecagelegenheden zien we tal van kleine en grootschalige evenementen in en rondom de Binnenstad. En ook op cultureel gebied gebeurt er veel in de binnenstad. Gelukkig weten de verschillende partijen elkaar steeds beter te vinden en werken ze op allerlei vlakken samen: ondernemers (horeca, detailhandel en vastgoed), vrijwilligers, citymarketing, evenementenorganisaties en culturele partners. Deze integrale aanpak willen we met de komst van Bureau Binnenstad nog beter kunnen borgen.”

Wethouder Gert Jan van Noort vult haar aan: “De initiatieven die ontstaan in de samenleving willen we verder met elkaar verbinden. Juist de samenwerking tussen bijvoorbeeld Stad als Podium en evenementenorganisaties of Heerlijk Harderwijk en verschillende ondernemers zijn waardevol voor onze Binnenstad.”

Met de start van Bureau Binnenstad op een fysieke locatie, midden in de Binnenstad, zullen we nog meer zichtbaar zijn. Nieuwe initiatieven kunnen we beter signaleren en de verbinding leggen waar mogelijk tussen ondernemers, culturele partners, evenementen-organisaties, Heerlijk Harderwijk of de gemeente.   

Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur is Bureau Binnenstad geopend.

Dan kunnen ondernemers, evenementenorganisaties, culturele partners en bewoners bij Bureau Binnenstad terecht met vragen en ideeën omtrent de binnenstad. Ook op andere momenten zal door verschillende partijen, op afspraak, gebruik worden gemaakt van de fysieke locatie Bureau Binnenstad.