Opening basketbalveld in Drielanden

Dinsdag 27 september opende wethouder Martijn Pijnenburg het vernieuwde basketbalveld in Drielanden Harderwijk. De aanleg van een kwalitatief goed basketbalveld is de winnende inzending van het Stadsidee 2021. 

Met 1.256 van de meer dan 2.000 uitgebrachte stemmen is het idee van Rick, Jan-Willem, Roy en Marc om een ‘Echt basketbalveld in Harderwijk’ te realiseren gekozen tot het Stadsidee van 2021

De initiatiefnemers van het basketbalveld konden samen met de gemeente aan de slag om hun idee te realiseren. Namens de gemeente Harderwijk kregen ze dinsdagavond tijdens de officiele opening een kado aangeboden, een nieuwe basketbal!


overhandiging kado basketbal

Met de uitvoering van hun idee realiseren de initiatiefnemers een kwalitatief goed basketbalveld dat aantrekkelijk is voor iedereen. Een plek waar jong en oud een lay-up kan maken, spontaan of georganiseerd. Een basketbalveld met een ondergrond die veilig is voor spieren en gewrichten en met baskets die aan de veiligheidstandaarden voldoen. Afgelopen zomer is er al volop gebruik gemaakt van het nieuwe veld.

Opening basketbalveld Harderwijk

Over het Stadsidee
Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het is een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun leefomgeving. En zo de buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder maken.