Op de fiets van speelplek naar speelplek met nieuwe app

Onlangs nam het kindercollege samen met wethouder Jeroen de Jong een gloednieuwe speurtocht -app van Adventure Veluwe in gebruik. De speurtocht voert langs speelplekken en speeltuintjes in de wijken Stadsweiden en Drielanden in Harderwijk. 

Samen met kinderburgemeester Daan Boersma  testte kinderwethouder Lissy van Bennekom de speurtocht al eerder en beiden vinden ze die super leuk

Ook Jeroen de Jong is enthousiast: ‘Door deze speurtocht ontdekte zelfs ik vele nieuwe plekken en speeltuinen in Harderwijk en ik heb onderweg wel gemerkt dat kinderen de echte speeltuinexperts zijn!'
 
Plezier voor het hele gezin                                                                                                                                  
Het leek kinderwethouder Lissy een tof idee om een speurtocht voor het hele gezin te bieden aan de inwoners van Harderwijk en Hierden. Alex Kaper van Adventure Veluwe wilde meewerken en ontwikkelde een speciale speel- en puzzelapp die op een smart Phone te downloaden is. Bij de meeste speelvoorzieningen zijn bankjes om gezellig te picknicken. De speeltuintjes zijn geschikt voor kleinere en grotere kinderen.

En vooral het begin- en eindpunt, Klaproospad en Crescentpark bieden veel speelplezier. Als gezin ben je wel een middagje zoet en kun je gerust 3 uur uittrekken voor de speurtocht inclusief speeltijd.
 
Gratis licentie voor de eerste 300 deelnemende gezinnen                                                                                  
De fietsspeurtocht-licentie is te downloaden op speurtochtennederland.nl. Gebruik de code kindercollege voor een gratis licentie. Het wordt aanbevolen om te downloaden op de dag dat je de fietsspeurtocht ook echt wil gaan doen. De gemeente Harderwijk biedt 300 gratis licenties aan deze zomer.

Op de fiets van speelplek naar speelplek in Harderwijk