Ook in de zomer NIX18

De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus verplaatsen feestjes zich naar thuis of elders.


1,5 meter blijft de norm, maar hoe gaat uw kind met drank, drugs en tabak om als u er niet bij bent? En wat kunt u doen om uw kind hierbij te helpen?

Tips
  • Spreek van tevoren af dat uw kind tijdens het feest of op vakantie geen alcohol drinkt en niet rookt. Uit onderzoek blijkt dat dit veel helpt.
  • Blijf consequent en maak geen uitzonderingen. Dat voorkomt discussies als ‘de vorige keer mocht het wel, waarom mag het nu dan niet?’
  • Beloon uw kind als het zich aan de afspraak houdt.
  • Heeft uw kind toch gedronken of gerookt? Bespreek dit dan op een rustig moment.
Waarom is de afspraak ‘NIX 18’ zo belangrijk?
De hersenen van kinderen zijn extra kwetsbaar voor alcohol en tabak. Zowel drinken als roken vergroten de kans op allerlei vormen van kanker. Daarnaast nemen door alcohol remmingen af, waardoor jongeren sneller over hun grenzen gaan. Ze krijgen dan eerder met agressie, geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken. Kijk op www.nix18.nl voor meer tips, filmpjes en oefeningen.