Online colleges voor Hierdenaren en Harderwijkers

De gemeente Harderwijk organiseert in samenwerking met  Zorgdat en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges, waar u aan mee kunt doen!

Met de colleges bieden we 50-plussers de mogelijkheid om kennis op te doen vanuit diverse wetenschappen en studies of historie

Hiermee zet de gemeente Harderwijk in op leven lang leren en door deelname kan men naast het opdoen van nieuwe kennis, contacten leggen met andere deelnemers. 

De eerste collegereeks start  op woensdag 2 juni en gaat over archeologie. Het college begint om 19.30 uur en duurt een uur. De andere data zijn 9 juni, 16 juni en 23 juni. 

"Wat weet u van de menselijke evolutie, het klimaat en de prehistorie? Hoe is de landbouw ontstaan en hoe verliep de productie van werktuigen? In deze collegereeks neemt Nina Schreuder, student Archeologie, u mee in de geschiedenis van de mens. Ze vertelt u meer over de jagers en verzamelaars en vroege boeren, en ook over de Griekse Klassieke Oudheid én de Romeinse Klassieke Oudheid met haar prachtige aardewerk, beeldhouwkunst, stedenbouw en architectuur!"

Het komende jaar starten er nog 12 collegereeksen. Elke collegereeks bestaat uit vier colleges van één uur. Per keer kunnen er 98 vijftigplussers aan deelnemen.

Zolang de corona-beperkingen nog gelden, worden de colleges via Zoom gegeven. Hierna is het ook mogelijk dat er fysieke colleges plaats vinden.

Voorbeelden van thema’s die bij de volgende collegereeksen aan de orde kunnen komen, zijn:
  • Hersenen & De Vrije Wil
  • Psychologie - Positieve Gezondheid 
  • In vogelvlucht langs de vijf religies
  • De sociale ik: hoe de mens zich navigeert in een sociale wereld
  • Engelse Taal en Cultuur
  • Europees Recht
  • Politicologie
  • Antropologie
  • Kunstgeschiedenis
Infecties & ImmuniteitU kunt zich aanmelden voor de collegereeksen vanaf 18 mei via www.zorgdat.nl Om deel te kunnen nemen aan de online colleges heeft u een laptop, computer of IPad nodig en een internetverbinding. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u een bevestiging met hierin de link naar Zoom én een handleiding voor Zoom. 

Als het thema’s en data van de volgende collegereeksen duidelijk zijn, zullen wij u informeren via de gemeentepagina en de Social Media van de Gemeente Harderwijk en Zorgdat.