Ongevallen kruispunt Lorentzstraat en Knardijk in Harderwijk

We zijn afgelopen week (opnieuw) opgeschrikt door een behoorlijk ongeval op de Lorentzstraat, ter hoogte van de Knardijk – Oost. Twee weken eerder was het op exact dezelfde plek ook al raak.

Bedrijvenkring Harderwijk heeft de gemeente Harderwijk al eerder aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie op deze plek

Aan de hand hiervan is er door gemeente Harderwijk in 2021 een onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek zijn een aantal punten gekomen die moeten leiden tot een hogere verkeersveiligheid op deze locatie. De provincie heeft echter aangegeven dat er de komende jaren geen maatregelen  gepland staan. Daar is nu verandering in gekomen. Recent heeft de provincie aangegeven dat er een verkenning gestart is naar groot onderhoud aan de N302 tussen Flevoland en Hotel Van der Valk. Met daarbij specifieke aandacht voor de verkeerslichten. De verkeersregelingen worden volledig vernieuwd, inclusief de aansturing die er achter zit.

In aanloop naar de vernieuwing en door de recente ongevallen is de provincie gevraagd of het mogelijk is om de instellingen van de huidige verkeerslichten goed te bekijken en waar mogelijk aan te passen. Een terugkoppeling hierop moet nog plaatsvinden.

(foto 112persfotografie)

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info