Ondertekening uitvoeringsovereenkomst Nieuwbouw Sypel in Harderwijk

Dinsdag 24 augustus heeft het college van de gemeente Harderwijk besloten om ten behoeve van Nieuwbouw Sypel een uitvoeringsovereenkomst te sluiten met Van der Horst aannemers en Hellebrekers BV. Het project Nieuwbouw Sypel omvat de bouw van een energieneutraal binnenzwembad, een sporthal, leslokalen voor Landstede en kantoorruimte.

Woensdag 1 september ondertekenden de betrokken partijen de overeenkomst

Dit gebeurde bij het buitenbad van De Sypel. De directies van beide bedrijven en wethouder Marcel Companjen bezegelden hiermee de officiële start van de bouwwerkzaamheden.

Inmiddels is er gestart met de realisatie van de nieuwbouw van Sportcentrum De Sypel. De techniekkelder en waterbehandelingsinstallatie voor het nieuwe zwembad in Sportcentrum de Sypel zijn gereed. Op 29 mei is het buitenzwembad geopend en is de sloop gestart van de oude kleedruimten, technische ruimten en het instructiebad. Het terrein is bijna gereed om te kunnen starten met de bouw van het nieuwe zwembad.

Het nieuwe binnenzwembad wordt een energie neutraal zwembad en krijgt een goede aansluiting met het buitenzwembad d.m.v. van een doorgang. Het nieuwe binnenbad zal bestaan uit drie zwembaden, een recreatiebad met glijbanen, whirlpool en spraypark, een doelgroepbad en een officieel wedstrijdbad met 6 banen die voldoet aan de eisen van de KNZB. Het doelgroepbad is ook geschikt voor mindervaliden, er is een lift en warm water. Eind 2022 is de planning dat het zwembad klaar is.

Tussen de oude sporthal en het nieuwe zwembad komt een nieuw horecagedeelte. Achter het wedstrijdbad wordt een nieuwe sporthal (Sypel III) gebouwd, deze zal met 48x30 meter en drie zaaldelen iets groter zijn dan de oude sporthal (Sypel 1). Boven de nieuwe sporthal komen een bergruimte en kantoren, die gebruikt gaan worden door Landstede.

Marcel Companjen Harderwijk
(Ondertekening wethouder Marcel Companjen)