Onderscheidingen voor Harderwijkse helden

Op vrijdag 24 november, Nationale Heldendag, reikte burgemeester Jeroen Joon een aantal bijzonder onderscheidingen uit. Vier inwoners van Harderwijk en Hierden werden in het Huis van de Stad geëerd vanwege hun rol bij een woningbrand aan de Parallelweg in Hierden, op 16 april 2023.

Harderwijkse helden

De heer Ben Bruins ontving een Koninklijke onderscheiding: de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in Brons. Hij is met gevaar voor eigen leven het brandende huis ingegaan en wist een bewoonster er veilig uit te halen.

Ben Bruins
 
De heer Gerard Kok ontving de bronzen legpenning en het loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds. Ook hij ging met gevaar voor eigen leven het huis binnen om de bewoonster te zoeken.

Harderwijkse Held Gerard Kok
 
Gerard Kok nam een dankbetuiging van het Carnegie Heldenfonds voor zijn echtgenote Mevrouw Petra Kok-Klaassen in ontvangst, omdat ze ervoor zorgde dat een van de bewoners niet terug de woning in ging om zijn echtgenote te zoeken. Zij kon vandaag niet aanwezig zijn omdat ze voor werk in Oeganda zit.
 
Mevrouw Petra Drost-De Ruiter ontving een dankbetuiging van het Carnegie Heldenfonds voor de belangrijke rol die zij speelde, net na het uitbreken van de brand.

Harderwijkse Heldin Petra Drost
 
Tot slot bedankte de burgemeester ook de hulpdiensten voor hun inzet bij deze brand.

Lees ook: Wasmachine zorgt voor brand in woning in Hierden

Brand Parallelweg Hierden