Ondernemers, inventariseer je risico’s!

Je bent erg goed in je werk, hebt een goed idee of je bent je werkgever zat . Elke ondernemer is gedreven door andere motivaties om een bedrijf te starten. Een ding heb je als ondernemers gemeen, je durft de nodige risico’s te nemen.

Welke risico’s dat zijn is afhankelijk van jouw soort onderneming. Ben je een mkb’er met personeel dan heb je te maken met bijvoorbeeld ziekteverzuim, als zzp’er heb je dat niet…

Inventarisatie van ondernemersrisico’s
Als verzekeringskantoor vinden wij het belangrijk om samen met een (potentiële) klant de risico’s van een onderneming en ondernemer in kaart te brengen. We kijken bij elk risico wat de impact is op het reilen en zeilen van de organisatie en wat de kans is dat het voorkomt. Zo kan je eenvoudiger bepalen, zelf dragen of niet? Een laptop van € 800,00 kan je meestal wel zelf dragen, maar een machine van € 80.000 is misschien te groot om te dragen.

Tip: kies je ervoor om risico’s zelf te dragen, dan helpt het om de risico’s te minimaliseren door het treffen van preventiemaatregelen. Bijvoorbeeld het installeren van een sprinklerinstallatie of het plaatsen van een brandalarm, eventueel videobewaking. Zorg daarnaast voor een spaarpotje, waarmee je de kleine financiële schade kan financieren.

Als klant bepaal je zelf welke risico’s je wel en welke je niet wil indekken met een verzekering.

Noodzaak of niet

Na de inventarisatie van de risico’s vragen wij bij verschillende partijen offertes op, passend bij de wensen van de onderneming/ ondernemer. Wij vertellen wat noodzakelijk is en wat zinvol is om te verzekeren.

Wat kan je verstaan onder noodzaak?
‘Noodzakelijk’ is het indekken van het aansprakelijkheidsrisico, en verzekeringen die betrekking hebben op zaken, die door banken/derden zijn gefinancierd. Financierders stellen dat meestal als eis. Maar ook als je bijvoorbeeld privé financieringsverplichtingen hebt lopen zal er geëist worden dat er bij arbeidsongeschiktheid een adequate inkomensdervingsverzekering is. De noodzaak moet dus uiteindelijk blijken uit de inventarisatie die door ons, samen met ondernemer, wordt gemaakt.

Is de ondernemer niet bereid om de ‘noodzakelijke’ verzekering te sluiten dan wijzen wij de ondernemer op onze zorgplicht en kunnen wij hem of haar ook niet met de overige verzekeringen bijstaan.

Verschillende risico’s voor mkb’er of zzp’er?
In principe zijn de risico’s die een ondernemer/onderneming loopt, brand, arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid, motorrijtuigverzekeringen, etc. voor zowel de zzp’er als een mkb’er gelijk. Alleen de verzekeringspakketten zijn verschillend. Voor een mkb’er zijn de pakketten uitgebreider dan voor een zzp’er.

Een zzp’er heeft bijv. geen verzuimverzekering voor personeel nodig omdat hij in tegenstelling tot een mkb’er, geen personeel heeft. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, voor een zzp’er dekt de aansprakelijkheid van de ondernemer (en niet het
personeel want dat heeft een zzp er niet). Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven voor een mkb’er dekt aansprakelijkheid
van de onderneming dus zowel de eigenaar als alle personeelsleden.

Benieuwd welke risico’s horen bij jouw onderneming?
De inventarisatie is kosteloos en geheel vrijblijvend. Dus ook voor u als potentiële klant worden er geen kosten in rekening gebracht.

Wacht niet te lang en maak vandaag nog een afspraak.

Van den Berg Verzekeringen Hierden

Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 135c
3849 AC Hierden

Telefoon

T. 0341-451360

Meer info