Onderhoudsbeurt gemeentelijke gebouwen in Harderwijk en Hierden kost 1,5 miljoen

Door Harry Schipper – Het groot onderhoud aan gemeentelijke gebouwen in Harderwijk en Hierden gaat dit jaar maar liefst anderhalf miljoen euro kosten.

Bovendien is met de restauratie van het meest bekende gemeentelijke eigendom, de Catharinakapel, ook nog eens ruim vier ton gemoeid

En dit jaar worden ook nog eens de peperdure zandfilters van zwembad De Sypel vervangen. Dat kost ook nog eens zo’n 234 duizend euro. Gelukkig gaan die filters veertig jaar mee.

De raad moet al deze bedragen beschikbaar stellen. Ze staan in het nieuwe MJOP, het Meerjaren Onderhoudsplan 2021-2024 voor de gemeentelijke gebouwen. Dat MJOP is geactualiseerd door het bedrijf Facilicom, dat daarvoor alle gemeentelijke gebouwen eens kritisch onder de loep heeft genomen.

Omdat de gemeente het afgelopen jaar panden heeft verkocht, vervalt daarvoor het gemeentelijk onderhoud. Het gaat om onder andere het pand aan de Deventerweg 2a, Oosteinde 17 en de oude bibliotheek aan de Academiestraat. De gemeente heeft ook een pand gékocht: het Mess-gebouw op het voormalige militaire kazerneterrein Kranenburg Noord, waar ook het asielzoekerscentrum is gevestigd.