Ome Jan 60 jaar werkzaam bij de pepernotenfabriek Van Delft.

De pepernotenfabriek Van Delft heeft iets met oudere werknemers. Een aantal blijven na hun pensioen nog steeds graag werken bij Van Delft. Echter dit slaat alles. Ome Jan is 60 jaar in dienst en wordt 19 december as. 85 jaar. En hij krijgt contract verlenging…
 

In het najaar van 1958 startte Van Delft haar fabriek in pepernoten en koekjes in Harderwijk.

Als eerste bedrijf op het “nieuwe” industrieterrein buiten de stad. Van Delft verliet haar te klein geworden fabriekspand in Koog aan de Zaan waar het sinds 1880 was gevestigd. In Harderwijk was goed personeel te vinden en de grond was er goedkoop. Jan Schaap solliciteerde en werd gelijk aangenomen. Eerst als manus van alles, daarna in de bakkerij als deegbereider van taai-taai en pepernoten.

Toen Jan Schaap met pensioen ging – 20 jaar geleden! - en afscheid had genomen belde hij gelijk de volgende dag op naar Oscar de Lange, de directeur, of hij niet weer aan het werk kon.

Hij mistte het werk en zijn collega’s en kon niet thuis zitten. Op zijn aandringen nam Van Delft hem zodoende weer aan; zo’n goede kracht was natuurlijk ook onmisbaar.
 
Elke dag door weer en wind vanuit achter in Ermelo 10km fietsen naar Harderwijk. Tegenwoordig niet meer zo snel maar fietsen doet hij nog steeds elke dag. Met een vroege start. Want dat doen bakkers. Nog altijd met veel plezier. En hij wordt op handen gedragen door zijn collega’s. Met elke dag met de schrobmachine (zijn eigen “rollator”)  en de afval containers door de fabriek is hij van vaste toegevoegde waarde voor de fabriek en vooral ook een graag geziene collega. 

Nog altijd scherp en grapjes makend. 

Van Delft is een zeer dynamisch bedrijf dat jaarlijks en soms bijna dagelijks veranderd en dus compleet anders als 60 jaar geleden maar één ding is nooit veranderd en dat is Jan Schaap. De stabiele factor in het bedrijf. Jan heeft vele directeuren, leidinggevenden en collega’s zien komen en zien gaan. Jan heeft het hele bedrijf zien veranderen en vooral ook zien groeien.

Alle collega’s spreken volop respect uit over Jan Schaap.

Omdat Jan Schaap zo goed functioneert en door iedereen graag gezien wordt krijgt hij wederom contract verlenging. Wij wensen Jan Schaap een goed “seizoen”!