Oliver's Cinema op 7 april in de Catharinakapel Harderwijk

Nederlands grootste trompettist Eric Vloeimans komt donderdag 7 april naar de Catharinakapel in Harderwijk

Al een aantal jaren zorgt Eric Vloeimans voor een bomvolle Catharinakapel met zijn optredens

Deze keer neemt hij twee muzikanten mee naar Harderwijk. De topaccordeonist Tuur Florizoone en de cellist Jörg Brinkmann. Vanuit deze samenwerking vloeit muziek voort die zo beeldend is, dat Vloeimans het trio de naam Oliver’s Cinema meegaf. Tegelijkertijd is de naam een anagram, zet de letters van de naam Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver's Cinema.

De muziek is filmisch, vertellend, maar het is niet perse filmmuziek. Je hoort spanning, romantiek, fluisteren en grappen. Je ervaart het aanstippen van momenten die er altijd zijn in het leven. Jazz en klassiek vloeien samen. Het samenspel brengt een keur aan muzikale stromingen en wonderschone improvisaties. Het flamboyante trio gebruikt alle mogelijkheden van hun instrumenten én meer. Hoe goed ze bij elkaar passen blijkt uit de natuurlijke precisie van het ritme waarin ze spelen. De unieke, fluwelen tonen en de tempowisselingen van Vloeimans. Brinkmann's pizzicato patronen en de klappen van Florizoone's duim op de kast van de accordeon. En misschien ervaar je folkloristische elementen, tango, pop of gipsyklanken. Wat er precies gebeurt als ze samen spelen, hangt af van het moment. 'De muziek is onze taal', aldus Vloeimans. Oliver's Cinema is een overweldigende belevenis.

Hun eerste gelijknamige album verscheen in 2013 en ontving lovende recensies net zoals het vervolgalbum Act2 dat juni vorig jaar verscheen.

Op donderdag 7 april begint dit theaterconcert om 20:15 uur in de Catharinakapel in Harderwijk. De toegang bedraagt in de voorverkoop € 15,00 en aan de zaal € 18,50. Voor actuele informatie en reserveren kijk op www.catharinakapel.nl