Officiële opening Crescentpark

Op vrijdag 13 december opent wethouder Bert van Bijsteren officieel het Crescentpark naast het nieuwe deel Harderweide in de wijk Drielanden. 

Er zullen vanaf 11:00 uur diverse activiteiten zijn in het kader van de opening. De openingshandeling door wethouder Bert van Bijsteren vindt om 14:00 uur plaats. 

De kenmerkende houten brug in het park was al eerder voor gebruik geopend
Op 15 juli brachten wethouder Bert van Bijsteren en de heemraad van het Waterschap Vallei – Veluwe een werkbezoek aan het Crescentpark. Aanleiding was de nieuwe loopbrug in het park. Afgelopen periode zijn nog enkele noodzakelijke werkzaamheden verricht. Het park was ondertussen wel toegankelijk. Er is ruimte voor recreëren en een hondenstrand. De omwonenden hebben hier vol enthousiasme gebruik van gemaakt! Vanaf vrijdag 13 december is het park officieel open voor gebruik.

Harderweide is gericht op klimaatbestendig wonen in Harderwijk
In de wijk Drielanden wordt het deelplan Harderweide ingericht op klimaatbestendig wonen. De wijk is zo ontworpen dat de effecten van meer extreme weersomstandigheden opgevangen kunnen worden. Met het Crescentpark wordt ingespeeld op een verantwoord en toekomstbestendig waterbeheer gecombineerd met een uitgebreide recreatieve functie. Samen met inwoners en een adviesbureau is de inrichting van de wijk uitgewerkt.

Opening Crecentpark Harderwijk