Nu ook in Harderwijk: Ergo- en fysiotherapie Louwen & Muilwijk

Door Harry Schipper – Wie sport bij Get Healthy heeft het vast al ontdekt: in de Harderwijkse sportschool aan de Gelreweg 4 zijn begin deze maand de eerste ergo- en fysiotherapeuten van Louwen & Muilwijk van start gegaan.

Het twintig fysiotherapeuten en vier ergotherapeuten sterke team van Louwen & Muilwijk, dat regionaal goed bekend staat door zijn brede scala aan specialistische behandeltechnieken, breidt haar werkterrein, met al vestigingen in ’t Harde, Nunspeet en Elburg, nu ook uit naar Harderwijk

Dimitri Louwen en Muilwijk
(Dimitri Garritsen)

De in Ermelo woonachtige Dimitri Garritsen is de eerste fysiotherapeut van Louwen & Muilwijk die zich richt op Harderwijkers met fysieke belemmeringen of klachten. Hij krijgt eerdaags hulp van de Harderwijkse ergotherapeut Jasper Brouwer. Garritsen is momenteel op woensdagen en vrijdagen vaak te vinden tussen de sporters in de grote zaal van Get Healthy, “Ik richt me op mensen van alle leeftijden, maar mijn aandacht gaat vooral uit naar ouderen. Daarnaast heb ik een groot oog voor preventie. Hoe voorkom je blessures, maar ook, al ben je nog jong; als je een klacht hebt: blijf er niet mee rondlopen. Hoe eerder je gehoor geeft aan je klachten, hoe minder hinder je hebt van klachten op latere leeftijd”.

De 24-jarige Garritsen heeft al flink wat ervaring opgedaan in de Nunspeetse vestiging van Louwen & Muilwijk. Naast zijn werk volgt hij de masteropleiding voor geriatrische fysiotherapie aan de in Amersfoort gevestigde SOMT University of Physiotherapy. “Ik volg daar de opleiding tot geriatriefysiotherapeut. Dat is, zeg maar, een fysiotherapeut voor ouderen. Het is een driejarige universitaire studie. Ik zit nu in mijn afstudeerjaar”.

“Ik vind het leuk om met ouderen te werken”, motiveert Dimitri Garritsen zijn keus. Vooral als het me lukt om ze na een operatie of breuk weer terug op hun oude niveau te krijgen. Daarin ligt voor mij veel uitdaging. Zij zijn daar ook altijd heel dankbaar voor”.

“Het is ook de puzzel erachter, die ik zo leuk vind. Bij ouderen spelen vaak meer dingen mee, zoals ziekten, medicijngebruik, hartproblemen. Ik pleit er sterk voor om mensen zoveel mogelijk te laten bewegen. En als ze klachten hebben, reik ik ze tools aan en leer ik ze hoe ze daarmee het beste om kunnen gaan”.

“Ik wil losbreken van het klassieke beeld van de fysiotherapeut waarbij de patiënt op de bank ligt en gemasseerd wordt. Tuurlijk; als dat nodig is, doe ik dat ook. Masseren kan best goed helpen, al is dat meestal maar voor korte tijd. Maar je kunt beter de oorzaak achter een klacht oplossen dan enkel het gevolg. En ik streef naar een ‘shared decision’: ik wil samen met iemand uitkomen op een zo goed mogelijk plan tot herstel van zijn mobiliteit en zelfstandigheid”.

Garritsen wijst op de laagdrempeligheid van de nieuwe praktijk. “Ik ben vaak te vinden in de sportzaal, waar mensen mij vragen kunnen stellen. En als ze een klacht hebben, kunnen ze zó bij mij naar binnen stappen. En andersom werkt het ook heel goed: als ik mensen het advies geef om meer te bewegen, verwijs ik ze natuurlijk door naar Get Healty. Er is een hele goede wisselwerking!”

Garritsen looft de trainers die bij Get Healthy de sporters begeleiden. “Ze zien zich vooral als life style coaches en eigenaar Olav Pranger is specialist in het helpen van mensen die graag willen afvallen”. Hij ziet ook de voordelen van de nieuwe Milon Circel, een set van zo’n acht speciale trainingsapparaten waarmee je in iets meer dan een half uur per keer heel efficiënt bouwt aan (steeds) meer kracht en conditie.

Louwen & Muilwijk geniet in deze regio veel bekendheid, omdat zij al jaren de fysiotherapeuten leveren voor een aantal voetbalclubs. De bekendste is natuurlijk PEC Zwolle, maar daarnaast helpen ze ook de voetballers van onder andere SV ’t Harde, VV OWIOS uit Oldebroek en DSV’61 uit Doornspijk. Sinds dit voetbalseizoen mogen ook de voetballers van het Harderwijkse VVOG rekenen op begeleiding en nazorg van de fysiotherapeuten van Louwen & Muilwijk.

Fysiotherapie & Ergotherapie Louwen / Muilwijk
Harderwijk - 0341-279369
't Harde - 0525-651448
Elburg - 0525-690737
Nunspeet - 0341-279369
https://www.louwenmuilwijk.nl

Louwen en Muilwijk Harderwijk
Louwen en Muilwijk Harderwijk