November is speciale poëziemaand voor Apollo Harderwijk!

Op vrijdagavond 5 november a.s. organiseert Apollo een poëzieavond in Centrum De Zin. En op zondagmiddag 14 november is voormalig Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja te gast bij Apollo’s Podium in de Mess van Harderwijk.

Poëzieavond in Centrum De Zin op 5 november 2021 met groot talent

De huidige stadsdichter van Zwolle Sarah Lucassen is een echte performer van spoken words. Osama Alloush is een dichter met een Arabische geest, die in het Nederlands schrijft.  Wibo Kosters, voormalig stadsdichter van Deventer, is ook een performer met een melancholische pen. Daarnaast is er onvervalste Nederlandstalige rap van de uit Zeewolde afkomstige artiest Kev. Zijn muziek wordt gestreamd op Spotify. De avond begint om 20.15 uur. De zaal gaat om 19.45  uur open. 

Voormalig Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja op 14 november in de Mess

Op 14 november komt de voormalige Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja in de Mess Harderwijk. Hij is een Fries – en Nederlandstalige dichter met verschillende bundels op zijn naam. Zijn bundels werden genomineerd voor de Jo Peters PoëziePrijs, de Ida Gerhardtpoëzieprijs en de Obe Postmapriis. Zijn meest recente bundel is ‘Springtij - gedichten over het leven met TBS’ (Querido, 2020). Ook de huidige stadsdichter van Harderwijk zal Henk Ruiter draagt uit zijn eigen werk voor.  De muziek wordt verzorgd door Pattiwael en Nanuru. Het muzikale duo is eerder te gast geweest in één van de middagen van Apollo. Apollo’s Kamer begint om 14.00 uur. De zaal gaat om 13.30 uur open.
 
Voor het bijwonen van de poëzieavond en Apollo’s Podium worden de geldende RIVM maatregelen voor theatervoorstellingen gevolgd en wordt de CoronaCheck met QRcode gedaan bij entree. 
 
Kaarten voor de poëzieavond in Centrum De Zin kunnen worden besteld via [email protected] en kaarten voor Apollo’s Podium in de Mess via de website www.apolloharderwijk.nl.