Nostalgisch schaatsen tijdens Wintertijd Festival Harderwijk.

In het weekend van 12 & 13 december staat Harderwijk in het teken van het Wintertijd Festival, als onderdeel van dit festival zullen er zaterdag nostalgische schaatsshows zijn. 

Wapperende rokken op het ijs, pofbroeken met hoog opgetrokken kniekousen, hoge hoeden en kanten mutsen.

Allemaal onderdeel van de nostalgische schaatsshows op het Harderwijkse kunstijs. De dames en heren tonen de schaatskunsten van weleer en doen ons even terugwanen in de tijd.

De zwierende bewegingen van het showteam in klederdracht zijn te bewonderen op zaterdag 12 december om 12.45uur, 15.00uur, 17.15uur en 18.45 uur op het ijs van Harderwijk op IJs. Kom en bewonder hoe onze voorouders vroeger over het ijs zwierden. Vanuit ons warme, gezellige paviljoen volgt u het schoonrijden onder het genot van een hapje en een drankje.
Nostalgisch schaatsen tijdens Wintertijd Festival Harderwijk. 
Tijdens het Wintertijd Festival wordt de Harderwijkse Vischmarkt omgetoverd tot een openluchtrestaurant met foodtrucks, kramen, entertainment, vertier voor kids en meer. Loop dus ook even naar de Markt om te genieten van de nostalgische schaatsshows. Strijk vervolgens even neer in het Winterpaviljoen voor wat lekkers en blijf even hangen, want om 17.30u starten tientallen kerstmannen en –vrouwen de Santa Run. Dat moet natuurlijk een geweldig gezicht zijn; al die kerstmannen en –vrouwen die 2,5 of 5km rennen door de binnenstad. Moedig jij ze aan?