Night Games tijdens ramadan

Nachtzaalvoetbal, inloopgelegenheden en Iftarmaaltijden, allemaal gericht op ontmoeting en positief bezig zijn met elkaar tijdens de ramadan. 

Voor de derde keer op rij worden in Harderwijk de Night Games georganiseerd, dit jaar van 27 mei tot 23 juni.

Verschillende instellingen hebben voor dit project de handen ineen geslagen om een programma op te zetten waardoor jongeren gestimuleerd worden positief actief te zijn en mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen.
 
Activiteiten
Op de vier zaterdagen tijdens de ramadan (vanaf 27 mei) kunnen jongeren in de nacht, van 23.30 tot 02.30 uur, meedoen aan zaalvoetbal in Sporthal Biezenplein (Drielanden).

Op vrijdag 9 juni vindt de Night Games Iftar maaltijd plaats. Iedereen kan zich opgeven voor deze gratis maaltijd die gericht is op ontmoeting en verbinding tussen verschillende culturen. De Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Tijdens ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad en zonsondergang.

De Night Games Iftar begint om 21.30 uur, inloop vanaf 21.00 uur, duurt tot ongeveer 23.00 uur en vindt plaats in Wijkontmoetingscentrum De Aanleg aan het Albert Verweijplein in Stadsdennen. Opgeven hiervoor kan via www.nightgames.nl.

Op vrijdag 16 juni verzorgt Basisschool Al Islaah ook een iftar maaltijd die voor iedereen open is. Dit is in haar eigen gebouw aan de Bosboom Toussaintstraat 1. Opgeven hiervoor is niet nodig.
 
Naast deze activiteiten is er tijdens de ramadan elke dinsdag- en donderdagnacht van 23.00 tot 2.00 uur een ontmoetingsplek op de Parkweg, naast de skatebaan, waar jongeren welkom zijn. Ook is er elke nacht een inloop bij de Marokkaanse vereniging en bij de Turkse Moskee van 23.00 tot 3.00 uur.
 
Social Media, Whatsapp
Met behulp van Social media, zoals een eigen Facebookpagina (NightGamesHarderwijk) houden de samenwerkende instellingen contact met elkaar en alle inwoners. 

Een door de politie gestarte Whatsapp groep maakt dat vrijwilligers én professionals elkaar snel informeren waar zich groepen jongeren bevinden, die al dan niet luidruchtig zijn. Het direct hierop in kunnen spelen werp z'n vruchten af. Dit alles speelt zich af tussen ca. 11.00 uur 's avonds en 3.00 uur 's nachts. Daarnaast bezoekt deze groep vrijwilligers en professionals preventief de bekende plekken waar jongeren zich ophouden.
 
De instellingen die in dit project samenwerken zijn: Marokkaanse Vereniging Harderwijk, Stichting Bevordering Betrokkenheid Harderwijk (SBBH), de Turkse Moskee, Basisschool Al Islaah, Gemeente Harderwijk, Politie, Uwoon en ZorgDat- Talent House.

Meer info op www.nightgames.nl. 

Nightgames ZorgDat