Nieuwssite HarderwijkseZaken.nl brengt lokaal nieuws in beeld

Gerrit en Gerdien Beelen hebben woensdag 27 mei hun nieuwsplatform Allesvanharderwijk.nl omgevormd tot het moderne nieuws- en bedrijvenportaal Harderwijkse Zaken.

Hiermee geven ze antwoord op de razendsnelle ontwikkelingen rondom nieuwe media en websites. Harderwijkse Zaken presenteert lokaal nieuws en bedrijfsinformatie, maakt daarbij gebruik van alle nieuwe mogelijkheden en is optimaal afgestemd op de wensen van klanten en bezoekers.

Op Harderwijkse Zaken kunt u zelf bepalen welk lokale nieuws u wilt volgen. Actuele berichtgeving, van verenigings- tot zakelijk nieuws, brengt u lokaal én regionaal snel en overzichtelijk op de hoogte. Bovendien zorgt het platform met duizend unieke bezoekers per dag voor een groot online bereik. Interessant voor het plaatsen van uw nieuwsberichten, evenementen, winkelaanbod of leuke acties.

harderwijkse zaken online platform harderwijk
Voor de ontwikkeling van de nieuwssite is onder anderen innovatiestrateeg en mediacriticus Marianne Zwagerman ingeschakeld. Zwagerman werkte bijvoorbeeld voor De Telegraaf Media Groep, is medeoprichter van omroep PowNed en heeft ervaring met de strategische ontwikkeling van meer dan 100 internetsites. Zwagerman: “Mensen zijn geïnteresseerd in lokaal nieuws dat snel beschikbaar is. Het regionale aanbod of de huis-aan-huisbladen zijn vaak niet in staat om snel te leveren, bovendien worden redacties kleiner en kleiner en daarmee loopt het aanbod aan lokaal nieuws drastisch terug. Er zijn zelfs gemeentes die helemaal geen lokale nieuwsbron meer hebben. Vooral de kleinere gemeenten hebben het zwaar. Zij zijn voor de nieuwsgaring afhankelijk van local heroes zoals Harderwijkse Zaken.”

Het belang van een lokale nieuwsaanbieder werd nog eens bevestigd door Burgemeester Harm-Jan van Schaik: “Gerdien Beelen van Harderwijkse Zaken zit boven op het nieuws! Vooral de snelheid waarmee Gerdien het nieuws plaatst is verbazingwekkend. Harderwijkse Zaken is met recht een aanvulling op het huidige nieuwsaanbod.”

harderwijkse zaken online platform burgmeester Harm-Jan van Schaik