Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 49

Met deze week: Locatieprofielen voor evenemententerreinen in Harderwijk ter inzage, denk mee met aanpassingen Korhoenlaan, Boslaan en Ceintuurbaan en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Locatieprofielen voor evenemententerreinen in Harderwijk ter inzage

Vanaf 1 december zijn voor vier evenemententerreinen in Harderwijk locatieprofielen ter inzage beschikbaar. Het gaat om locaties Boulevard, de Wellen, Vischmarkt en de Markt. U krijgt zes weken de gelegenheid om schriftelijk of digitaal zienswijzen in te brengen bij de Burgemeester en wethouders. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze.
 
Het gaat om de meest gebruikte locaties voor evenementen in de gemeente Harderwijk
In de profielen staat aangegeven hoeveel evenementendagen er maximaal per jaar op elk van deze vier locaties mogen plaatsvinden. Daarnaast is er aangegeven hoeveel geluidsdagen maximaal toegestaan zijn.
 
Evenementen dragen bij aan een levendig woon-, werk-, en verblijfsklimaat
Maar evenementen kunnen ook hinder veroorzaken, bijvoorbeeld voor omwonenden. Met de groeiende aantal inwoners van Harderwijk en de regio is de verwachting dat de behoefte aan evenementen de komende jaren verder zal toenemen. De gemeente Harderwijk wil een aantrekkelijk evenementenaanbod behouden, de stad levendig en leefbaar houden en het draagvlak voor evenementen in de stad vergroten.
 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: Domein Ruimte, mevr. I. Faber, tel. 0341 411 911. 

Denk mee met aanpassingen Korhoenlaan, Boslaan en Ceintuurbaan

Binnenkort starten we met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Korhoenlaan en de Boslaan. Tegelijkertijd maken we ook de Ceintuurbaan veiliger.
 
Voordat we een ontwerptekening voor de nieuwe inrichting van deze wegen maken, peilen we graag uw mening. Wat vindt u belangrijk bij de nieuwe inrichting van deze wegen? Zijn er dingen die u ons graag wilt meegeven? Dan horen wij het graag!
 
U kunt uw suggesties aan ons doorgeven via het Online Stadsgesprek op www.harderwijk.nl/denkmee. Dit kan tot uiterlijk zondag 19 december. Daarna verzamelen we alle ideeën en suggesties die via het Online Stadsgesprek zijn binnengekomen. We beoordelen welke haalbaar en inpasbaar zijn en welke wensen we kunnen vervullen. Daarna maken we een ontwerp. Medio 2022 melden we ons weer bij u. Dan presenteren we het nieuwe ontwerp.
 
Heeft u vragen dan kunt u terecht bij dhr. W. van Blijdeveen, domein Ruimte, tel. 0341 411 911. 

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert digitaal op donderdag 16 december vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere Warmtenetwerkbedrijf Harderwijk en Jaarlijkse info AZC en actuele ontwikkelingen. Op dinsdag 21 december vergadert de commissie Beleid Algemeen nogmaals, dan staat de Bestuursrapportage en de Gebiedsagenda op de agenda. De complete agenda’s en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. De vergaderingen zijn daar ook online te volgen.  Publiek dat wil inspreken kan zich aanmelden via [email protected]

Oude elektrische apparaten?

Heeft u van Sinterklaas bijvoorbeeld een nieuwe mobiel, elektrische tandenborstel of een scheerapparaat gekregen? Dan is het tijd om na te denken wat er met het oude apparaat moet gebeuren. Oude apparaten zijn nog waardevol!
 
Lever uw oude elektrische apparaten daarom gescheiden in bij de milieustraat, Daltonstraat 23. Ze horen niet bij het restafval, omdat de apparaten (en dus alle opnieuw te gebruiken materialen) dan uit de kringloop verdwijnen en schadelijke stoffen in het milieu terecht kunnen komen. Op www.harderwijk.nl/contact vindt u de openingstijden. 

Voorkom een schoorsteenbrand, schoonvegen helpt!

Heeft u al een afspraak bij de schoorsteenveger gemaakt? Kijk op www.schoorsteenveger.nl of bel uw eigen schoorsteenveger. 

Iedereen mee laten doen met subsidie

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om mee te doen aan een culturele of sportieve activiteit. Wie iets organiseert voor inwoners van Harderwijk en Hierden, voor wie dat het geval is, kan subsidie krijgen. ‘Meedoen moet kunnen’ heet de subsidie van de gemeente en die is ervoor bedoeld dat iedereen gelijkwaardig mee kan doen. Er kan tot het einde van het jaar een bijdrage gevraagd worden voor activiteiten. Die moeten nieuw, structureel en openbaar toegankelijk zijn en een groep bereiken  die anders niet gemakkelijk aan activiteiten meedoet of mee kan doen. Kijk voor meer informatie op www.harderwijk.nl/meedoenmoetkunnen.
 
Samenvatting bekendmakingen
Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de, inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl. 

Bekendmakingen ontvangen?

Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911.

Aanvraag vergunningen
  • Aanvraag omgevingsvergunning, strijdig gebruik bijgebouw Ooster Mheenweg 16, 3849PB Hierden, 3 december 2021
  • Gemeente Harderwijk – aanvraag omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor een paardrijbak met verlichting op het perceel Ruimelsweg 7 te Hierden, 3 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, opbouw 2e verdieping Walstein 3, 3848AN Harderwijk, 3 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, ombouw pand naar 6 studio's Kleine Marktstraat 4-6, 3841BD Harderwijk, 3 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, uitbreiden woning Ceintuurbaan 4 86, 3847LE Harderwijk, 3 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, nokverhoging en dakkapel Alberdingk Thijmlaan 25, 3842 ZA Harderwijk, 3 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, veranderen bijgebouw Korhoenlaan 1-122 Harderwijk, 2 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning inrit Annie Salomonslaan 9, 3842HP Harderwijk, 2 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 2 bomen Ooster Mheenweg 56, 3849PB Hierden, 1 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, reclame, vlaggenmasten en winkelwagenopvang Knardijk West 8, 3841LA Harderwijk, 1 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, tijdelijk bouwwerk Ceintuurbaan 2 80, 3847LG Harderwijk, 1 december 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, zonwering Bruggestraat 5, 3841CM Harderwijk, 1 december 2021

Verleende en geweigerde vergunningen

  • Weigering omgevingsvergunning, kap 2 bomen Korhoenlaan 1 42, 3847LL Harderwijk, 3 december 2021
  • Weigering omgevingsvergunning, inrit Zuiderzeestraatweg 98A, 3849AJ Hierden, 3 december 2021
  • Verlening omgevingsvergunning dakkapel voorzijde Anne Franklaan 13, 3842GV Harderwijk, 2 december 2021
  • Toestemming voor een alcoholwetvergunning aan Vuldersbrink 64 te Harderwijk, 2 december 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, kap 11 bomen Havendam Harderwijk, 2 december 2021
  • Toestemming voor een terrasvergunning aan Markt 20 te Harderwijk, 2 december 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, brandveiliggebruik Laan 1940 - 1945 1, 3841JA Harderwijk, 1 december 2021
  • Verlening omgevingsvergunning dakkapel Van Hall-laan 39, 3843WP Harderwijk, 1 december 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, woning Parallelweg 26 197, 3849MN Hierden, 29 november 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, kap 1 boom Beekweg 5, 3849PV Hierden, 29 november 2021
  • Verlening omgevingsvergunning kap 10 bomen en 2 struikgroepen en inrichting Mheenlanden, Hierden, 29 november 2021
  • Verlening omgevingsvergunning inrit Ruimelsweg 14A, 3849BJ Hierden, 29 november 2021

Ruimtelijke plannen

  • Bestemmingsplan Hierden Dorp – Ooster Mheenweg naast 9, 2 december 2021
  • Ontwerpbesluit op omgevingsvergunning, Knardijk, Harderwijk,1 december 2021

Overige

  • Ontwerp Beleidskader cameratoezicht Harderwijk ter inzage, 2 december 2021
  • Bekendmaking conceptbeleid Maatwerk terrassen Brugge- en Vijhestraat, 30 november 2021
  • Beleidsregel bepalen bouwkosten omgevingsvergunning 2020 - actualisatie september 2021, 30 november 2021