Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 39

Met deze week: Verkeershinder N302 van 1 tot 8 oktober, is Harderwijk bestand tegen extreem weer? en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Harderwijk ‘For Global Goals’

Wethouder Bert van Bijsteren hees op 24 september de ‘Harderwijk For Global Goals’-vlag. Hiermee laat hij zien dat gemeente Harderwijk actief werk maakt van klimaatadaptatie, biodiversiteit, energietransitie en circulaire economie. En meewerkt aan internationale duurzaamheidsdoelen. Om prettig te wonen en leven in Harderwijk en Hierden, werkt de gemeente op verschillende manieren aan een duurzame ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het Crescent Park. Dit is niet alleen een mooi recreatiegebied, maar geeft ook ruimte aan wateropvang bij hevige regen. Of het nieuw te bouwen binnenzwembad dat energieneutraal wordt. En waarbij materialen van het oude zwembad worden hergebruikt. 

Verkeershinder N302 van 1 tot 8 oktober

De N302 tussen Zeewolde en Harderwijk wordt afgesloten. Dit heeft te maken met de ombouw van de rotonde Ganzenweg/Knardijk naar een ongelijkvloerse aansluiting. Er wordt tijdens de afsluiting nieuw wegdek aangelegd nabij de Harderbrug. De N302 wordt afgesloten tussen de rotonde Ganzenweg/Knardijk en het aquaduct op de volgende tijdstippen: 
  • vrijdag 1 oktober 20.00 uur t/m maandag 4 oktober 6.00 uur
  • maandag 4 oktober 20.00 uur t/m dinsdag 5 oktober 6.00 uur
  • dinsdag 5 oktober 20.00 uur t/m woensdag 6 oktober 6.00 uur
  • woensdag 6 oktober 20.00 uur t/m donderdag 7 oktober 6.00 uur
  • donderdag 7 oktober 20.00 uur t/m vrijdag 8 oktober 6.00 uur
Doorgaand verkeer tussen Harderwijk en Flevoland wordt omgeleid via de A28, N301 (Nijkerkerbrug) en N305. Fietsers, openbaar vervoer en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de N302 tussen Zeewolde en Harderwijk.
 
De N302 tussen A28 en Lorentz blijft tijdens deze werkzaamheden gewoon open voor verkeer.
 
Heeft u vragen over de afsluiting? Neem dan contact op met Provincie Flevoland via 0320 26 55 66 of kijk op www.flevowegen.nl/projecten.

Gratis ophalen snoeihout, takken en blad op 5 of 6 oktober

Dinsdag 5 of woensdag 6 oktober kunt u gratis grof tuinafval, zoals snoeihout, takken en blad, laten ophalen. De dag hangt af van uw postcode (zie hieronder).  Wilt u gebruik maken van deze service? Meld dit dan uiterlijk vrijdag 1 oktober vóór 12.00 uur bij ABL Boomverzorging. Per mail: [email protected] (voorkeur) of telefonisch 0318 614 227.
 
Spelregels
  • het tuinafval wordt alleen na uw aanmelding meegenomen
  • geef bij aanmelding  aan of u ook  zakken met bladeren aanbiedt en hoeveel dat er zijn
  • geef bij aanmelding het exacte ophaaladres door 
  • bundel de takken, niet gebundelde takken worden niet meegenomen
  • lever bundels van maximaal 1 meter lengte
  • lever in totaal niet meer dan 2m³ aan
  • coniferen, stobben, wortels met kluit of ander afval worden niet meegenomen
  • leg de bundels goed zichtbaar langs de openbare weg, doe dat verkeersveilig en zorg dat de vrachtauto er gemakkelijk bij kan komen
  • vuilniszakken van max. 80 liter met bladeren, mogen onbeperkt per adres worden aangeboden 
  • let op dat er alleen blad in de vuilniszakken zit
  • zet het tuinafval op de ophaaldag voor 7.30 uur op de door u opgegeven locatie.
Dit jaar is het ophalen verdeeld over 2 dagen:
Route dinsdag 5 oktober / postcodes 3843, 3844, 3845 en 3847
Route woensdag 6 oktober / postcodes 3841, 3842, 3846, 3848 en 3849 

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 7 oktober vanaf 19.30 uur in het stadhuis. Op de agenda staat onder andere Kadernota 2022-2025 en Evaluatie sportparkmanagement. De complete agenda’s en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De vergadering is openbaar en te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal of via www.harderwijk.nl/vergaderingen. Wilt u inspreken bij één van de agendapunten? Dat kan door dit te melden bij de griffie via [email protected] of via tel. 0341 411 911.
 
De fractie Gemeentebelang heeft het college schriftelijke vragen gesteld over Drop je Knife. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen.

Kom gratis een regenboogvlag halen

Wilt u laten zien dat iedereen welkom is? Haal een regenboogvlag op bij het stadhuis en hang die op 11 oktober uit. Dan is het internationale Coming Out Day. Dit is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan het ‘uit de kast komen’ van lhbtiq’ers. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. U kunt de vlag tot 8 oktober ophalen bij het stadhuis of laten bezorgen. Mail [email protected] voor meer informatie. 

Stoppen met roken tijdens Stoptober

Rookt u, maar wilt u graag stoppen? Doe dan op 1 oktober mee aan Stoptober. Stoptober geeft u op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat u blijvend stopt 5x groter!
 
Als u meedoet aan Stoptober kunt u gebruik maken van de gratis Stoptober app. Wilt u meedoen? Schrijf u dan in op www.stoptober.nl.

Fietspad bij De Sypel tijdelijk verlegd

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober, worden het fietspad (Sypelpad) en het voetpad tussen sportcomplex De Sypel en het voetbalveld van Zwart-Wit verlegd. Dit gebeurt om de bouwplaats in te richten en ervoor te zorgen dat bouwverkeer voldoende ruimte heeft om in en uit te rijden. Fietsers en voetgangers kunnen veilig om de bouwwerkzaamheden heenrijden en lopen. Fiets- en voetpad zijn de komende week wel te gebruiken maar enige overlast is helaas niet te vermijden. Vanaf maandag 11 oktober zijn er aan de Parkweg tegenover Landstede minder parkeerplekken beschikbaar.
 
Check de BouwApp
Bij sportcomplex De Sypel hangt een spandoek met QR code van de BouwApp. Door het scannen van die code komt men op de BouwApp. En in een paar stappen bij project De Sypel. Belangstellenden kunnen tijdens de bouw via deze app volgen wat er op de bouw gebeurt. De app is ook te downloaden als Van der Horst BouwApp in de Appstore. De bouwwerkzaamheden gaan nu dus echt van start en duren tot en met eind 2023! 

Is Harderwijk bestand tegen extreem weer? Ontdek het op 6 oktober!

Stortbuien, een hittegolf en langdurige droogte zijn voorbeelden van extreme weersomstandigheden die ook de gemeente Harderwijk kunnen treffen. De gemeente heeft in kaart gebracht hoe kwetsbaar Harderwijk en Hierden zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Wij willen die resultaten graag met u delen.
 
Uitnodiging inloopbijeenkomst in het stadhuis                                                                                                                    
Tijdens een inloopbijeenkomst woensdag 6 oktober bent u van 17.00 tot 19.00 uur van harte welkom in het stadhuis (Havendam 56) om te zien hoe Harderwijk ervoor staat. En om te laten weten welke oplossingen of mogelijkheden u ziet. Hoe draagt u zelf uw steentje bij? Tijdens de bijeenkomst is er ook informatie over de huidige subsidieregeling om uw tuin, gevel of dak te vergroenen. Er is natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen. 

Krijg geld en hulp van Kern met Pit

Wilt u ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in uw wijk opzetten? Of heeft u een ander idee voor uw buurt? Dan is het nu tijd voor actie!  Maar hoe krijgt u dat voor elkaar, hoe komt u aan geld? Hoe komt u aan extra handjes? Hoe regelt u een vergunning bij de gemeente?
 
Kern met Pit helpt u aan de slag te gaan
U krijgt een eigen adviseur, u kunt gratis workshops volgen of de expertise van ingenieursbureau Arcadis inzetten. Lukt het u, om samen met buurtgenoten, het project binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgt u 1.000 euro én het predicaat Kern met Pit. Inschrijven kan tot 1 november via www.kernmetpit.nl.

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de, inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911.

Aanvragen vergunningen
  • Aanvraag omgevingsvergunning oprichten woning Wijtgraaf 15, 3849PM Hierden, 24 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning verruiming huidige bestemming Gelreweg 4, 4A tm 4G Harderwijk, 23 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 2 bomen Parallelweg 26 45, 3849MN Hierden, 23 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning tijdelijke huisvesting Boslaan 2A 1, 3847LT Harderwijk, 23 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning nieuwbouw hooiberg Wijtgraaf 35A, 3849PM Hierden, 23 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning oprichten woonhuis Parallelweg 26 23, 3849MN Hierden, 23 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning tijdelijke bewoning in strijd regels ro Boslaan 2 23, 3847LT Harderwijk, 22 september
  • 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 6 bomen Parallelweg 26 161, 3849MN Hierden, 22 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 1 boom t.h.v. Badweg 57, 22 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning oprichten bedrijfspand naast Zeppelinstraat 39, Harderwijk, 22 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning tijdelijke bewoning Boslaan 2A 66, 3847LT Harderwijk, 20 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 15 bomen Havendam, Harderwijk, 20 september 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning oprichten woning Beekhuizerweg tussen nr 9 en 13 Hierden, 20 september 2021
  • Rectificatie: Aanvraag omgevingsvergunning poolhouse in strijd regels ro Sonnevancklaan 9 (i.p.v. Sonnevancklaan 12), 3847LW Harderwijk, 23 september 2021

Verleende en geweigerde vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning ombouwen tot 7 studio's Luttekepoortstraat 8A, 3841AX Harderwijk, 22 september 2021
  • Verlening omgevingsvergunning carport Vanenburgerhout 20, 3845EJ Harderwijk, 20 september 2021
  • Verlening omgevingsvergunning carport Vanenburgerhout 22, 3845EJ Harderwijk, 20 september 2021
  • Verlening omgevingsvergunning kappen 1 boom Leuvenumseweg 34, 3847LD Harderwijk, 20 september 2021
  • Verlening omgevingsvergunning kappen 2 bomen Ceintuurbaan 4 28, 3847LE Harderwijk, 20 september 2021
  • Weigering omgevingsvergunning kappen 5 bomen Korhoenlaan 1 36, 3847LL Harderwijk, 20 september 2021

Ruimtelijke plannen

  • Ontwerpbestemmingsplan Waterfront-Zuid – Waterfrontpark en Parkvilla, 24 september 2021
  • Bestemmingsplan Buitengebied – Hoge Varenweg 4 onherroepelijk, 23 september 2021

Verkeersbesluit

  • Instellen lengtebeperking Brederolaan, 23 september 2021

Overig

  • Gewijzigde Beleidsregels Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK), 23 september 2021
  • Beleidsregels schuldhulpverlening Harderwijk 2021 maandag 20 september 2021