Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 37 13 september 2023

Met deze week: informatieavond herontwikkeling Randmeer, Nationale Sportweek 2023 en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Informatieavond herontwikkeling Randmeer

Op woensdag 20 september is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloop-informatieavond in de Raadzaal van het Stadhuis, Havendam 56. U kunt op deze avond het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadsweiden - Randmeer en de nieuwbouwplannen bekijken’. Ook kunt u vragen hierover stellen.

Plannen herontwikkeling
De plannen voor de herontwikkeling betekenen dat het woonzorgcentrum Randmeer en het appartementengebouw aan de oostzijde van het plangebied gesloopt worden. Hier komen twee nieuwe gebouwen met 156 appartementen. Verder worden in deze gebouwen een paar gemeenschappelijke ruimtes gemaakt. Het gebouw aan de zuidwestzijde van het plangebied blijft staan. Dit is inmiddels - op een enkele woning na - gerenoveerd. Er komen ongeveer 60 zorgappartementen. Maar ook voor de andere appartementen bestaat de mogelijkheid om zorg af te nemen. Parkeren wordt opgelost op het terrein, aan de overzijde van het terrein en in een half verdiepte parkeergarage. Er wordt zoveel mogelijk groen aangelegd, zodat er een parkachtige omgeving ontstaat.

Ontwerpbestemmingsplan
Om de herontwikkeling van Randmeer mogelijk te maken, is het nodig het geldende bestemmingsplan te herzien. Hiervoor is het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadweiden – Randmeer’ opgesteld. Dit bestemmingsplan is nu klaar voor de wettelijke procedure. Dat betekent dat het mogelijk is om een zienswijze over de plannen in te dienen bij de gemeenteraad. Dit kan tijdens de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt. Wanneer dit precies is leest u in het Gemeenteblad via de website www.officielebekendmakingen.nl of de website van de emeente Harderwijk (www.harderwijk.nl). Ook komt er een kennisgeving in de Harderwijker Courant. Naar verwachting start deze periode in
week 39 (eind september).

Raadsinformatie
De Commissie Stad & Omgeving vergadert op donderdag 21 september vanaf 19.30 uur in het Huis van de Stad. U bent van harte welkom.  Op de agenda staat onder andere Parkvilla Waterfront. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

De fractie Harderwijk Anders heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de toekomst van de oude filmzaal die zich op dit moment bevindt binnen het plangebied Kranenburg.

De fractie CDA Harderwijk-Hierden heeft het college schriftelijke vragen gesteld over Harderwijk als onveilige fietsstad. Raadsvragen en  antwoorden zijn te vinden op www.harderwijk.nl/raadsvragen.

Uitnodiging dialoogtafels regenboogbeleid

Denk mee over ons regenboogbeleid op 21 september 
Iedereen in Harderwijk en Hierden moet zichzelf kunnen zijn. Het maakt niet uit wat voor achtergrond, gender of seksuele voorkeur iemand heeft. Daar werken we hard aan door afspraken te maken en hulp te bieden.

Wat kunnen we samen doen?
Maar hoe kunnen wij in onze gemeente het verschil maken? Wat is daarvoor nodig? Daarover gaan we graag met u in gesprek op 21 september. Denk met ons mee en schuif aan voor een lekkere maaltijd!

Kom ook en eet een hapje mee!
Wanneer: donderdag 21 september
Hoe laat: 16.00 – 21.00 uur (inloop 15.30 uur)
Waar: De MESS, Oranjelaan 11a, Harderwijk

Kijk voor aanmelden en meer info over het programma op www.harderwijk.nl/dialoogtafels.

Wat mag er bij het oud papier?

In Harderwijk is de afgelopen jaren per persoon gemiddeld 50 kilo oud papier en karton ingezameld. Dit zijn vooral oude kranten, tijdschriften en reclamefolders. Maar wist u dat er nog veel meer in de papiercontainer mag? Zoals papieren zakjes, tasjes, wc-rollen, bonnetjes en  kartonnen verpakkingen van etenswaren. Dit belandt nog steeds vaak bij het restafval. Op www.afvalharderwijk.nl staat een compleet overzicht met wat er allemaal in de papiercontainer mag.

Wat doet sport met jou? Ontdek het tijdens de Nationale Sportweek 2023

Sport en bewegen inspireert en verbindt. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Van 15 tot en met 24 september is het de Nationale Sportweek. Tijdens deze week biedt ‘GA! Harderwijk’, in samenwerking met verschillende partners, meerdere activiteiten aan. Om iedereen zo het plezier van sporten en bewegen te laten ervaren. Ieder op zijn eigen manier.

“Ik gun iedereen de mogelijkheid om een leven lang met plezier te sporten en bewegen, want sport en bewegen doet iets met je. ijdens de Nationale Sportweek, en daarna, daag ik jou uit om te ontdekken wat sport en bewegen voor jou betekent, wat het met jou doet. Uit eigen ervaring weet ik wat het kan brengen. Ben jij ook benieuwd? Tot bij de Nationale Sportweek!” – Marcel Companjen, wethouder sport.

Bekijk het overzicht aan sport- en beweegactiviteiten op www.gaharderwijk.nl/sportweek

Samenvatting bekendmakingen

Aanvraag omgevingsvergunningen
  • Plaatsen tuinhuis Randweg 76, 3843JD Harderwijk, 6 september 2023
  • Plaatsen dakkapel Hofdijkstraat 13, 3842ZK Harderwijk, 6 september 2023
  • Verplaatsen twee buitenunits T-mobile Donkerstraat 34, 3841CD Harderwijk, 5 september 2023
  • Techniekruimte voor warmtenet Harderwijk (HDW00 A 5639), 4 september 2023
Verlening omgevingsvergunningen
  • Bestemmingswijziging naar onderwijsinstelling Nobelstraat 37, 3846CE Harderwijk, 8 september 2023
  • Dakrenovatie Luttekepoortstraat 12, 3841AX Harderwijk, 8 september 2023
  • Brandveilig gebruik uitbreiding bouwdeel zuid op de locatie Wethouder Jansenlaan 90, 3844 DG Harderwijk, 7 september 2023
  • Plaatsen tijdelijke woonunit Lage Enkweg 18 Hierden (HDW00 B 8148), 6 september 2023
  • Vervangen kozijnen kantoor Galvanistraat 6, 3846AT Harderwijk, 6 september 2023
Weigeren omgevingsvergunning
  • Veranderen (intern en gevels) Vijhestraat 15, 3841CW Harderwijk, 6 september 2023

Alcoholwet/exploitatievergunningen

  • Exploitatievergunning aan het Triasplein 1 te Harderwijk, 7 september 2023
  • • Alcoholwetvergunning aan het Triasplein 1 te Harderwijk, 7 september 2023
Milieumeldingen
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een winkelpand aan Luttekepoortstraat 2 te Harderwijk, 7 september 2023
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit woningen/schuur aan Meidoornlaan 5 te Harderwijk, 7 september 2023
Verkeersbesluiten
  • Instellen gereserveerde parkeerplaatsen opladen elektrische voertuigen nabij Operettedreef 14, 8 september 2023
Ruimtelijke Plannen
  • Bestemmingsplan Drielanden – Horloseweg 36, 4 september 2023
Overig
  • Mandaatregeling uitvoering Subsidieregeling IPS-trajecten voor de gemeentelijke doelgroep, 6 september 2023