Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 34

Met deze week: De Coronakroniek is uit, geheimhouden van persoonsgegevens en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Reparatie fietspaden Stadswei

De fietspaden langs de Stadswei vertonen veel hobbels door de wortels van bomen. Met name tussen de Hanzemeen en de Rietmeen. Afgelopen jaren hebben we de hinder kunnen beperken maar het is nu tijd om het asfalt te vervangen. Op de gemarkeerde plekken wordt het oude asfalt eruit gezaagd en opnieuw aangebracht.
 
De werkzaamheden beginnen maandag 29 augustus. Vrijdag 2 september staat het asfalteren gepland. De fietspaden tussen Rietmeen en de Stedenmeen worden later in het jaar - bij de reconstructie van de Rietmeen - gerepareerd.
 
Tijdens de uitvoering worden fietsers naar de overkant geleid en kunnen daar hun weg vervolgen. Dit wordt met borden aangegeven.
 
Meer informatie: projectleider van de gemeente, Andries Nieuwenhuis, tel. 0341 411 911. 

Geheimhouden van persoonsgegevens

In de Basisregistratie personen (BRP), zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in Nederland woont. Iedere overheidsinstantie is verplicht gegevens uit de BRP te gebruiken. Ontvangt u bijvoorbeeld huurtoeslag, een uitkering of vermindering van afvalstoffenheffing dan is uitgegaan van informatie over u in de BRP. Ook andere instanties kunnen om uw gegevens vragen. Wilt u niet dat zij uw gegevens krijgen, vraagt u dan uw persoonsgegevens geheim te houden.
 
Wettelijke taken
In de BRP staan uw adresgegevens maar bijvoorbeeld ook gegevens over een huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Overheidsinstellingen en andere instellingen zoals pensioenfondsen en zorgverzekeraars krijgen deze informatie automatisch. Deze instellingen gebruiken informatie uit de BRP om een beslissing over u te nemen. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bepaalt welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt. Deze verplichte gegevensverstrekking kunt u niet tegengaan.
 
Verzoek om gegevens door derden
In een aantal gevallen vragen ook anderen -derden- om uw gegevens. In het Privacyreglement BRP van de gemeente Harderwijk staat een overzicht aan welke instanties er op verzoek gegevens worden verstrekt. Hiervoor kunt u geheimhouding van uw persoonsgegevens vragen. Uw gegevens worden dan niet verstrekt aan instanties uit het Privacyreglement BRP. In andere gevallen wordt er eerst aan u gevraagd of u het goed vindt dat wij uw gegevens verstrekken (bijvoorbeeld aan een advocaat). Aan commerciële instanties worden nooit gegevens verstrekt
 
Verzoek om geheimhouding
Wilt u niet dat gegevens over u uit de BRP aan ‘derden’ worden verstrekt, dan kunt u een verzoek indienen. Op onze website (www.harderwijk.nl) leest u hoe u dat kunt doen.
 
Overzicht
Wilt u weten aan wie gegevens uit de BRP over u in het afgelopen jaar zijn verstrekt, dan kunt u (schriftelijk met een kopie van uw legitimatiebewijs) een overzicht daarvan opvragen bij de gemeente. Binnen enkele weken krijgt u dat overzicht dan thuisgestuurd.
 
Juiste gegevens
Het is dus belangrijk dat uw gegevens in de BRP juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan? Neemt u dan contact op met het Klant Contactcentrum van de gemeente Harderwijk, tel. (0341) 411 911. 

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 1 september vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere aanvulling verdiepingsslag buitengebied en er is een informatiebijeenkomst over klimaatadaptatie. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie GroenLinks heeft het college schriftelijke vragen gesteld over duurzaamheid op evenementen. De fractie Harderwijk Anders heeft het college schriftelijke vragen gesteld over huurovereenkomst Sportcafé. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen

Word energiecoach bij Veluwe Duurzaam!

Heeft u een passie voor duurzaamheid en energiebesparing? En vindt u het leuk om buurgenoten praktische tips te geven? Meld u dan aan voor de informatieavond op dinsdag 27 september. Kijk voor meer informatie op: www.veluweduurzaam.nl/vacartures

De Coronakroniek is uit

Deze week wordt het boek Coronakroniek Harderwijk en Hierden huis aan huis bezorgd. Het boek met verhalen en foto’s van inwoners uit onze stad en ons dorp is een echt bewaarexemplaar over een bijzondere tijd.
 
Heeft een nee-nee-sticker en wilt u de kroniek toch hebben? Dan kunt u het boek vanaf dinsdag 23 augustus afhalen bij het Huis van de Stad, het oude stadhuis en het Stadsmuseum. 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning, kapvergunning Parallelweg 26 9, 3849MN Hierden, 18 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, sloop, bouw en verbouw bijgebouwen Paasloweg 1, 3849RV Hierden, 18 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, schuur Tuindersbrink 1, 3845LM Harderwijk, 17 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, zonnepanelen Wijtgraaf 3, 3849PM Hierden, 17 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, fietsenschuurtje Parallelweg 26-65, 3849MN Hierden, 17 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, carport Hoge Varenweg 3, 3849RG Hierden, 17 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, zonnepanelen Grote Marktstraat 7, 3841AH Harderwijk, 17 augustus 2022

Milieumeldingen

  • Melding van maatwerkvoorschriften voor geen vetafscheider aan Luttekepoortstraat 6 te Harderwijk, 18 augustus 2022
  • Melding voor het mobiel puinbreken aan Parallelweg 8-10 te Hierden, 18 augustus 2022

Verlening en weigering vergunningen

  • Verleende alcoholwetvergunning aan Hoogstraat 49 te Harderwijk, La Cubanita , 18 augustus 2022
  • Verleende exploitatievergunning aan Hoogstraat 49 te Harderwijk, La Cubanita, 18 augustus 2022
  • Weigering omgevingsvergunning inrit Provenierslaan 5, 3841DE Harderwijk, 15 augustus 2022