Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 34

Met deze week: Internationale Hanzedagen 2021 digitaal, fietstelling in Harderwijk en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Internationale Hanzedagen 2021 digitaal

De Internationale Hanzedagen werden afgelopen week in Riga (Letland) voor de 41e keer georganiseerd. In verband met de coronamaatregelen heeft Harderwijk digitaal deelgenomen. Wethouder Gert Jan van Noort vertegenwoordigde gemeente Harderwijk.
 
Het evenement in Riga was voor de deelnemende steden de eerste Hanzedagen op afstand. Er waren diverse activiteiten en workshops georganiseerd, zoals een toeristisch seminar, een infographic presentatie van alle Hanzesteden in Europa, een lokale Hanzemarkt (lokaal) en andere lokale activiteiten. De bijdrage van Gemeente Harderwijk was een presentatie van foto's, verzameld en gemaakt door leden van de Jeugd Hanze in Harderwijk, de leerlingen van Christelijk College Nassau Veluwe Harderwijk. 

Wegwerkzaamheden aan de Bleek, Kuipwal en Scheepsingel

In opdracht van Gemeente Harderwijk start aannemer Hoornstra-Ophof Infra maandag 6 september met de werkzaamheden aan de Bleek, Kuipwal en Scheepssingel te Harderwijk. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 31 oktober.
 
De werkzaamheden worden opgesplitst in vier fasen
- Fase 1: De Bleek (vanaf rotonde ANWB-winkel t/m kruising Waltorenstraat/Kuipwal)
- Fase 1a: Kruising Waltorenstraat/Kuipwal
- Fase 2: Kuipwal, vanaf kruising Waltorenstraat tot minirotonde Burgemeester de Meesterstraat
- Fase 3: Minirotonde Burgemeester de Meesterstraat
 
De werkzaamheden kunnen hinder geven voor het verkeer naar winkels, woningen en parkeergelegenheden. Tijdens de werkzaamheden aan de Bleek is de parkeergarage Vuldersbrink en de binnenstad bereikbaar via de Burgemeester de Meesterstraat. Het verkeer wordt vanaf de kruising Waltorenstraat/Kuipwal begeleid door verkeersregelaars. Het gemotoriseerd bestemmingsverkeer naar de parkeergarage van het appartementencomplex Stadsbleek wordt ook begeleid door verkeersregelaars.
 
De werkzaamheden aan de kruising Waltorenstraat/Kuipwal neemt ongeveer twee dagen in beslag. De binnenstad is dan bereikbaar voor personenauto’s via de Grote Poortstraat en Sint Annastraat. Verkeersregelaars begeleiden deze omleidingsroute. Direct omwonenden zijn inmiddels al per brief geïnformeerd.
 
Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden, bereikbaarheid of andere zaken? Neemt u gerust contact op met Lucilla van den Brink van Hoornstra Ophof. Zij is op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur te bereiken op 06 45 46 51 79 of via e-mailadres [email protected]

Een corona vaccinatie halen zonder afspraak kan in Harderwijk op de locatie Strekdam 51 (bij het dolfinarium) tussen 8.00 en 19.00 uur

Deze open inloop is alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een 2e prik halen is niet mogelijk.  Belangrijk: neem uw ID-bewijs mee. Op de website van de GGD Noord- en Oost-Gelderland vindt u alle informatie over vaccineren. 

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 2 september vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere informatie Zonnebeleid en informatie ODNV. De complete agenda’s en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. De vergadering is openbaar en te volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen. Er is beperkt plaats op de tribune. Publiek kan zich aanmelden voor een plek via [email protected] of via tel. 0341 411 911.

Meldt uw workshop of kortingsactie aan voor de Week van Duurzaamheid!

Zet een duurzaam product of dienst in de schijnwerpers tijdens de Week van Duurzaamheid van 8 tot en met 16 oktober! Tijdens deze week kunt u inwoners uit de regio Noord-Veluwe laten zien wat uw bedrijf allemaal in huis heeft op het gebied van duurzaamheid. Meedoen? Meldt uw activiteit snel aan via: www.weekvanduurzaamheid.nl/aanmelden

Een goed idee voor sport in Harderwijk?

Denk bijvoorbeeld aan een sportdag voor een bepaalde doelgroep, een mooie ledenactie voor de club of een sportactiviteit. Vanuit het Harderwijkse Sportakkoord is er maximaal € 1000 beschikbaar per goedgekeurd idee (in totaal is 10.000 euro gereserveerd).
 
De plannen worden beoordeeld door de kerngroep van het Lokaal Sportakkoord op basis van de volgende punten:
·  Het plan sluit aan bij één of meer thema’s van het sportakkoord (check www.harderwijk.nl/harderwijkssportakkoord)
·  Plannen die gericht zijn op de doelgroep 12 t/m 18 jarigen krijgen voorrang.
·  Plannen die inclusief sporten en bewegen mogelijk maken krijgen voorrang.
·  Activiteiten worden uitgevoerd in het schooljaar 2021-2022.
·  De indiener van het plan is een vereniging of organisatie die is ingeschreven bij de KvK.
 
Plannen indienen kan tot maandag 20 september. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.harderwijk.nl/harderwijkssportakkoord

Inspiratieochtend Biodiversiteit op en om het erf Hierden

Wilt u meer wilde bijen en vlinders op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op zaterdag 4 september van 10.00 tot 12.30 uur, een inspiratieochtend over biodiversiteit voor inwoners van de gemeente Harderwijk.
 
Deelnemers zien op een prachtig erf inspirerende voorbeelden hoe ze hun tuin of erf aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als bloemrijk grasland, heggen, knotbomen en poelen in het belang van allerlei dieren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/biodiversiteitsproject-in-hierden. Hier vindt u ook meer informatie over het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden.
 
Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden                                                                                                        
De inspiratieochtend maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden. Een van de onderdelen van dit project is het opstellen van plannen voor en het aanleggen van vijf bijenoases aan de stadsranden (0,5 ha).  Een bijenoase bestaat uit een terrein met kruidenrijk maaisel of waar ingezaaid wordt (afhankelijk van de locatie), met aanplant van bosplantsoen en een boomgaard van 15 hoogstamfruitbomen en het maken van een insectenhotel. Het biodiversiteitsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk. Buitenactiviteiten zijn onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.  

Weet u dat u veel zaken ook digitaal kunt regelen via harderwijk.nl. Bijvoorbeeld uw verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen.

Fietstelling in Harderwijk

De gemeente Harderwijk houdt op een aantal locaties in de gemeente een proef met het meten van het aantal fietsen dat die locaties passeert. De fietstellers hangen op locaties waar we de intensiteiten van het fietsverkeer nog niet (goed) in beeld hebben, zoals langs de Ceintuurbaan en langs de Groene Zoomweg. Ook op een nieuwe fietsinfrastructuur, zoals de nieuwe fietsverbinding bij de Belcantodreef, willen we in beeld hebben hoeveel fietsers er gebruik maken van de betreffende fietsroute.
 
Duidelijk beeld fietsroutes
Zo kunnen we een heleboel informatie inwinnen over het aantal fietsers dat ergens fietst, hoe snel ze rijden, etcetera. Zoals we door de jaren heen de ontwikkeling van het aantal motorvoertuigen willen volgen, willen we ook de belangrijkste regionale en lokale fietsstromen duidelijk in beeld krijgen, mede gelet op (toekomstige) ruimtelijke ontwikkelingen. De gemeente wil hiermee het gebruik van het fietsnetwerk monitoren en waar nodig bijstellen.
 
Geen privacygevoelige informatie
De proef is een samenwerking met Cycledata en is afgelopen week gestart en duurt tot eind september. De fietsteller verzamelt geen privacygevoelige informatie en kan niet registreren wie met welke snelheden over het fietspad rijdt.  

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de, inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • aanvraag omgevingsvergunning, fietsenstalling Luttekepoortstraat 34, 3841AX Harderwijk, 19 augustus 2021
  • aanvraag omgevingsvergunning kappen 5 bomen Korhoenlaan 1 36, 3847LL Harderwijk, 18 augustus 2021
  • aanvraag omgevingsvergunning verplaatsen 2 bomen Pijlkruidmeen 19, 3844PM Harderwijk ,18 augustus 2021
  • aanvraag omgevingsvergunning kapverhoging Parallelweg 26 14, 3849MN Hierden, 16 augustus 2021
  • aanvraag omgevingsvergunning, reclame Zuiderzeestraatweg 64, 3849AH Hierden,16 augustus 2021
  • aanvraag omgevingsvergunning, gevelaanpassing Overveld 3B, 3848BT Harderwijk,16 augustus 2021
  • aanvraag omgevingsvergunning uitbreiding woonhuis Bazuinpad 1, 3845DX Harderwijk,16 augustus 2021

Verleende en geweigerde vergunningen

  • verlening omgevingsvergunning, veranderen garage Kievitmeen 2, 3844XG Harderwijk, 20 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning, wijzigen van een gevel  Nobelstraat 7, Harderwijk,19 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning uitbreiding woonhuis Bazuinpad 1, 3845DX Harderwijk, 18 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning, bijgebouw Wijtgraaf 18, 3849PN Hierden,18 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning, bijgebouw Weisteeg 1, 3845LH Harderwijk, 18 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning wijzigen kozijnenTuindersbrink 8, 3845LM Harderwijk,16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning voetbalkooi AZC, Graaf Ottolaan 26A 1, 3843AM Harderwijk, 16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning schuur, Ceintuurbaan 4 55, 3847LE Harderwijk, 16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning veranderen berging, Kleine Akkers 5, 3845LN Harderwijk,16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning, wijzigen kozijnen Chopindreef 89, 3845BC Harderwijk,16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning Straat van Sevenhuysen 8, 3841CZ Harderwijk,16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning, Sophialaan 5, 3842KE Harderwijk, 16 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning, prieel en schutting Disteldreef 2, 3845KT Harderwijk, 19 augustus 2021
  • verlening omgevingsvergunning tijdelijke woonunit Ooster Mheenweg 9C, 3849PA Hierden, 19 augustus 2021

Verdaging beslistermijn

  • verlenging beslistermijn voor vervangen kozijnen achtergevel verdieping Vijhestraat 3 GM, Vijhestraat 3, 3841CW Harderwijk , 20 augustus 2021

Milieumeldingen

  • Melding vestigen van een tweede dansschoollocatie Gelreweg 32, Harderwijk, 19 augustus 2021
  • Melding veranderen activiteiten bedrijf  Daltonstraat 17, Harderwijk, 19 augustus 2021

Ruimtelijke plannen die nu ter inzage liggen

  • Ontwerpomgevingsvergunning Stadsdennen – Dichterskwartier II, gebouw A – NL.IMRO.0243.OV00279-0001 (tot 27/8)
  • Omgevingsvergunning Burg. Van Meursstraat - NL.IMRO.0243-OV00271-0002 (tot 30/8)
  • Bestemmingsplan Buitengebied – Hoge Varenweg 4 – NL.IMRO.0243.BP00218-0003 (tot 6/9)
  • Ontwerpomgevingsvergunning Goede Reede, hoek Harderwijkerweg-Groene Zoomweg – NL.IMRO.0243.OV00276-0001 (tot 16/9)
De bekendmakingen kunt u inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie: domein Ruimte, tel. 0341 411 911.