Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 33

Met deze week: Werkzaamheden N303 tussen Ermelo en Harderwijk, enquête over afvalcampagne en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Deel uw ervaring met duurzaam wonen

Lijkt het u leuk om andere huiseigenaren uitleg te geven over energiebesparing of de duurzame maatregelen in uw huis? Doe dan mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 29 oktober & 5 november! Door  binnen te kijken in een duurzaam huis, krijgen bezoekers praktische tips, zien zij de duurzame maatregelen in werking en doen zij inspiratie op voor hun eigen huis. Meld uw huis aan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.  

Werkzaamheden N303 tussen Ermelo en Harderwijk

In opdracht van Provincie Gelderland start aannemerscombinatie Hoornstra Infrabouw/Boskalis met werkzaamheden aan de N303 tussen Ermelo en Harderwijk. De werkzaamheden beginnen dinsdag 23 augustus bij de rotonde Jacob Katslaan tot rotonde Fazantlaan/Prins Hendriklaan in Ermelo. Het werk wordt in fases uitgevoerd tot half juni 2023. Het verkeer wordt van 22 augustus tot begin november omgeleid via de N796 - N302 - Ceintuurbaan. Deze route wordt aangegeven met gele borden langs de weg.
 
(Brom)fietsers
(Brom)fietsers kunnen het fietspad aan minimaal één kant blijven gebruiken. In sommige fasen wordt het fietspad in beide richtingen gebruikt. 
 
Bewoners en bedrijven
Bewoners en bedrijven langs het werkvak krijgen een ontheffing in de brievenbus, waarmee u de afzetting kunt passeren. Soms zijn delen van de N303 ook met ontheffing niet toegankelijk. U wordt hier op tijd over geïnformeerd.
 
Busroutes
De bus rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route. De aangepaste busroutes vindt u op www.rrreis.nl.
 
Heeft u vragen?
Met vragen kunt u terecht bij omgevingsmanager Hoornstra Infrabouw/Boskalis, Lucilla van den Brink, via tel. 06 45 46 51 79. Zij is bereikbaar op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur. U kunt uw vragen ook stellen via de BouwApp ‘N303 Ermelo–Harderwijk’. De BouwApp is te downloaden via de App-Store (Apple) of Google Play (overige smartphones). Via deze app kunt u de werkzaamheden ook volgen.

Zomerfeest Netwerk Harderwijk Hierden

Donderdag 25 augustus is er vanaf 19.30 uur een Zomerfeest van Netwerk Harderwijk Hierden bij Green Offices aan de Goede Reede 1. Een deejay zorgt voor de muziek. Kom jij ook? Neem gerust iemand mee. Entree is gratis. Voor meer informatie stuur een mail naar [email protected]

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 25 augustus vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere Beleid inpassing zonnepanelen en Voortzetting sportparkmanagement cluster. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over fietspaaltjes. De fractie PvdA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over normtijden huishoudelijke hulp en schriftelijke vragen over Sportzalen. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen

Minder tegels meer groen

Veel mensen leggen tegenwoordig grote tegels of bestrating aan in de tuin. De gedachte is dat dit minder onderhoud vraagt. Uit onderzoek blijkt dat er met tegels ook veel te wieden en te onderhouden is. Groene tuinen kunnen ook onderhoudsvriendelijk aangelegd worden. Vaste planten zorgen voor een dekkend bladerdek waardoor er bijna geen onkruid tussen de planten groeit. Een levende tuin is een stuk koeler. Dus wip die stenen eruit en ga lekker met planten aan de slag.
 
Wilt u tegels vervangen door groen, een groendak aanleggen of een regenwater opvangen? Voor een aantal maatregelen kunt u subsidie krijgen! Kijk voor informatie op veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling. De tegeltaxi haalt gratis uw tuintegels op en rijdt op 5 september. Aanmelden kan op veluweduurzaam.nl/tegeltaxi

Enquête over afvalcampagne

De gemeente Harderwijk start dit jaar een campagne om inwoners te stimuleren hun textiel en GFTE (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) te scheiden. Voordat wij de campagne starten, horen wij graag wat u ervan vindt. Wilt u ons daarbij helpen door de vragenlijst op bit.ly/afvalcampagne in te vullen? Het invullen duurt maximaal 10 minuten. Als u meedoet maakt u kans op een cadeaubon van 50 euro. Alvast bedankt voor uw medewerking! 

OV-inloopspreekuur in de Bibliotheek

Donderdag 25 augustus is er weer een OV-inloopspreekuur voor 55-plussers over reizen met de trein of bus. Het inloopspreekuur is tussen 10.00 en 11.30 uur in de Bibliotheek Harderwijk aan de Havendam 56. De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg! 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning, dakkapel Varenweg 37, 3849PH Hierden, 12 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, B & B in bijgebouw Baanweg 6, 3844KS Harderwijk, 12 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, kap 2 bomen Parallelweg 26 204, 3849MN Hierden, 12 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning schuur, Zuiderzeestraatweg 98, 3849AJ Hierden, 11 augustus 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, opslag gevaarlijke stoffen Industrieweg 6, 3846BC Harderwijk, 10 augustus 2022

Verlening en weigering vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning, kozijnen en gevelbekleding Schippersmeen 29, 3844CK Harderwijk, 12 augustus 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, brandveilig gebruik Markt 6, 8, 9 en 103841CE Harderwijk, 12 augustus 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, logiesfunctie Kerkpad 4, 3849NP Hierden, 12 augustus 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, zonnepanelen RM Smeepoortenbrink 34, 3841EM Harderwijk, 12 augustus 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, uitbreiden Nobelstraat 14A, 3846CG Harderwijk, 12 augustus 2022
  • Verleende terrasvergunning voor de Bakker Bart aan de Markt 20 te Harderwijk, 11 augustus 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, bijgebouw Frisialaan 49, 3841DN Harderwijk, 10 augustus 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, uitbreiding opslag Hoefbladmeen 1B, 3844VL Harderwijk, 10 augustus 2022

Verlenging vergunningen

  • Verlenging beslistermijn voor aanbouw Boterlap Hortuspark zijde Markt 5 Harderwijk, Markt 5, 3841CE Harderwijk, 12 augustus 2022

Milieumeldingen

  • Melding voor het verwijderen van asbest en het slopen van een woning met bijgebouwen aan de Fokko Kortlanglaan 169 te Harderwijk, 11 augustus 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit schuur aan de Rooseveltlaan 6 te Harderwijk, 11 augustus 2022
  • Melding voor het het starten van een bedrijf voor de productie van gebak en desserts aan de Celsiusstraat 17 te Harderwijk, 11 augustus 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit woning en garage aan de Engelserf 8 te Harderwijk, 11 augustus 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest en het slopen van schuren aan de Weiburglaan 7 te Harderwijk, 11 augustus 2022
  • Melding voor het realiseren van een mestvaalt aan de Zuiderzeestraatweg 87 te Hierden, 11 augustus 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een schuur aan de Duinweg 4 A te Hierden, 11 augustus 2022