Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 27

Met deze week: Online hulp voor mensen die werk zoeken, nieuwe openingstijden rijwielhuis per 12 juli en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Online hulp voor mensen die werk zoeken

Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, kunnen bij het Regionaal Mobiliteitsteam Stedendriehoek en Noordwest Veluwe terecht. Dit doet het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) vanaf 1 juli online onder de naam deRegioWerktDoor. Het team helpt medewerkers uit de getroffen sectoren, zoals de horeca en retail. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
deRegioWerktDoor biedt begeleiding, advies om werk te vinden en helpt zo nodig met bij- of omscholing. Bijvoorbeeld met extra sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en scholing naar werk in een kansrijke sector zoals de zorg, logistiek en techniek. Ook anderen kunnen bij het RMT aankloppen, zij worden dan doorverwezen naar de juiste partner. Gemeenten, UWV, vakbonden en werkgevers in mobiliteitsteams intensief samen om ieder zoveel mogelijk naar werk te begeleiden.
 
Via het Werkgeversservicepunt helpt het RMT ondernemers om personeel te vinden. Er is verder speciale aandacht voor zzp’ers, mensen uit de Banenafspraak en jongeren. Ook is er hulp op het gebied van schulden en scholing. Zo kunnen de teams ook mensen bij- en omscholen via praktijkleren in het mbo, waarbij iemand tijdens het werk (een deel van) een mbo-opleiding kan doen. Meer info: regiowerktdoor.nl of per mail: [email protected].
 

Nieuwe openingstijden rijwielhuis per 12 juli

  • Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 18.30 uur
  • Vrijdag van 10.00 tot 21.30 uur
  • Zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert op donderdag 15 juli vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere Hitteplan. De complete agenda’s en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. Dit zijn openbare, digitale vergaderingen. Wilt u inspreken dan kunt u dit melden bij de griffie via [email protected] of via tel. 0341 411 911. 

TOZO 3 maanden verlengd

De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. De economie gaat langzaam open maar nog niet voor iedereen even snel. Daarom wordt de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) met 3 maanden verlengd. U kunt Tozo 5 vanaf dinsdag 1 juli tot en met 30 september aanvragen via meerinzicht.nl/tozo. 

Maak vandaag kennis met de warmtevisie van de gemeente

De warmtevisie is een document waarin de gemeente aangeeft welke alternatieven er zijn voor het gebruik van aardgas voor onder meer verwarming van huizen. De warmtevisie van de gemeente Harderwijk is opgesteld samen met UWOON, Omnia Wonen, Liander, Endura en Veluwe Duurzaam. Daarnaast is  de klankbordgroep Aardgasvrije gemeente Harderwijk betrokken geweest.
 
Hebt u interesse om kennis te nemen van de warmtevisie dan bent u vandaag tussen 15.30 en 18.30 uur welkom in het Huis van de Stad.  

Graffiti in Harderwijk? Bel Snel Herstel!

Valt het u ook op dat er in Harderwijk graffiti op een muur of object zit? Bijvoorbeeld een stroomkast is volgeplakt met stickers of posters. Meldt u dit dan via www.harderwijkgraffitivrij.nl. U kunt uw melding ook doorgeven via Snel Herstel: tel. 0341 411 333 of [email protected]. Wij horen het graag van u. Zodra uw melding is ontvangen gaan wij hier snel en zorgvuldig mee aan de slag. Wij streven er naar uw melding binnen 3 werkdagen te hebben opgelost. 

Nieuwe historische informatie op gevels van monumenten

Op vrijdag 2 juli presenteren wethouder Jeroen de Jong en gemeenteambtenaar Marc Bouw een informatiebordje aan de gevel van het Oude Stadhuis. Het bordje met gegevens over de geschiedenis van het pand is één van nieuwe bordjes aan gevels van monumenten in de oude binnenstad.
 
Informatie uitgebreider
De oude borden waren verweerd en slecht leesbaar. De informatie was vaak erg summier. Op de nieuwe borden wordt er meer over de geschiedenis van de panden vermeld. De borden zijn mede gefinancierd door de ANWB.
 
Bijna alle markante monumenten in de binnenstad zijn voorzien van een nieuw bord
Er zijn in de binnenstad in totaal 30 panden voorzien van de informatieborden. De bekende panden zijn het Oude Stadhuis aan de Markt, Stadsmuseum, Catharinakapel en het gebouw van Cultuurkust. Maar ook op minder bekende panden zijn informatieborden geplaatst.
 
 Nieuwe historische informatie

Wet elektronische publicaties sinds 1 juli 2021 van kracht

Sinds 1 juli 2021 geldt voor de gemeente Harderwijk, net zoals voor andere overheidsinstanties, de Wet elektronische publicaties. Deze wet verplicht ons om alle officiële publicaties te plaatsen op de landelijke website overheid.nl en niet meer op de gemeentepagina van De Harderwijker Courant.
 
overheid.nl
Sinds 1 juli 2021 voldoen we met een publicatie op de gemeentepagina in de Harderwijker Courant niet meer aan de wettelijke verplichtingen. Alle officiële publicaties worden verzameld op de landelijke website overheid.nl. De publicaties zijn ook te vinden via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
De Harderwijker Courant
Vanaf nu staat er op de gemeentepagina een verwijzing naar overheid.nl. We plaatsen - bij wijze van service - nog wel overzichten met beknopte informatie over de bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen in de krant. Nieuwsberichten blijft u ook terugvinden op de gemeentepagina van De Harderwijker Courant.
 
Op de hoogte blijven van wat er speelt in uw buurt?
U kunt zich abonneren op de e-mailservice om berichten over uw buurt digitaal te ontvangen via overuwbuurt.overheid.nl. Wilt u weten of er binnenkort in uw omgeving een verbouwing aankomt? Of dat er in uw buurt een boom gekapt of een huis gerenoveerd gaat worden. Of welke nieuwe lokale regelgeving wordt of is vastgesteld? Meldt u zich dan aan voor de e-mailservice van de overheid. Zo mist u geen bekendmaking meer in uw postcodegebied en weet u precies wat er speelt in uw buurt. De berichten op deze website blijven maximaal twee maanden staan. Oudere berichten vindt u terug op overheid.nl.

Wilt u graag een papieren versie van een bepaalde publicatie met bijbehorende stukken ontvangen of wilt u deze via de mail ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar [email protected] of bellen met 0341 411 911.
 
Waarom deze wetswijziging?
Het doel van deze wetswijziging is dat inwoners op een centraal punt volledig en digitaal geïnformeerd worden over besluiten die gevolgen hebben voor hun leefomgeving. Inwoners worden centraal gesteld bij de informatieverstrekking, zodat zij op tijd hun recht van inspraak kunnen uitoefenen. 
 
Samenvatting bekendmakingen
Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de datum van de officiële bekendmaking, inzage(termijn), reactie, bezwaar-en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911.

Aanvragen vergunningen

  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, (groen) schutting Emmalaan 32, 3843DG Harderwijk, vrijdag 2 juli 2021
  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, wijzigen woonhuis Kapelsteeg 15, 3841BJ Harderwijk, woensdag 30 juni 2021
  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, kappen 1 boom Boomkamp 29, 3848ZA Harderwijk, woensdag 30 juni 2021
  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, verbouwen poli neurologie 2 naar flebologie Wethouder Jansenlaan 90, 3844DG Harderwijk, 30 juni 2021
  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, strijdig gebruik pand Vijhestraat 7, 3841CW Harderwijk, woensdag 30 juni 2021
  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, kap 2 bomen Marnixstraat 1 01, 3842JJ Harderwijk, maandag 28 juni 2021
  • Kennisgeving ontvangst aanvraag beschikking, aanbouw en dakkapel Marnixstraat 6, 3842JJ Harderwijk, maandag 28 juni 2021 

Verleende vergunningen

  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, kap 7 bomen Korhoenlaan 1 119, 3847LL Harderwijk, vrijdag 2 juli 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, kap 12 bomen Parallelweg 26 175, 3849MN Hierden, vrijdag 2 juli 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, kap 1 boom Biesteweg 2, 3849RD Hierden, donderdag 1 juli 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, gebruik opstallen als caravanstalling Zuiderzeestraatweg 90, 3849 AJ Hierden, donderdag 1 juli 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, balkonbeglazing div. adressen De Wachter, 3846JE Harderwijk, woensdag 30 juni 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, balkonbeglazing Breezand 14, 3846JK Harderwijk, woensdag 30 juni 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, balkonbeglazing Breezand 4, 3846JK Harderwijk, woensdag 30 juni 2021
  • Kennisgeving besluit op aanvraag beschikking, balkonbeglazing Breezand 16, 3846JK Harderwijk, woensdag 30 juni 2021

Milieumeldingen

  • Melding - notificatie van inzet mobiel puinbreker voor project "Mobiel puinbreken Asfalt Centrale Harderwijk - Daltonstraat 33, Harderwijk, donderdag 1 juli 2021
  • Melding - mobiel breken op locatie schoolgebouw - Zuiderzeepad 1, Harderwijk, donderdag 1 juli 2021
  • Melding - realisatie gesloten bodemenergiesysteem - Johanniterlaan 7, Harderwijk, donderdag 1 juli 2021
  • Melding - verwijderen van asbest uit woningen - Gruttomeen 15, Harderwijk, donderdag 1 juli 2021
  • Melding - verwijderen van asbest uit een woning - Langendijkstraat 23, Harderwijk, donderdag 1 juli 2021 

Verkeersbesluiten

  • Opheffen van twee gehandicaptenparkeerplaatsen in de Julianalaan 22 en de Willem de Zwijgerlaan 11, woensdag 7 juli 2021
  • Instellen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats bij de Baanweg 26, woensdag 7 juli 2021
  • Diverse verkeersmaatregelen in de Bazuindreef, woensdag 7 juli 2021
  • Instellen van éénrichtingsverkeer in de Wouter van Damstraat en gedeelte Nieuwe Grensweg 6 t/m 20, woensdag 7 juli 2021
  • Instellen van een geslotenverklaring voor vrachtwagens in de Friesegracht, woensdag 7 juli 2021
  • Officieel instellen van de aanwezige busparkeerplaats nabij het Dolfinarium Zuiderzeeboulevard, woensdag 7 juli 2021
  • Instellen van gereserveerde parkeerplaatsen nabij het adres Korenbloemdreef 25 

Ruimtelijke plannen

  • Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Buitengebied – Recreatiewoningen Park Onze Woudstee d.d. 17 juni 2021, woensdag 7 juli 2021
  • Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Buitengebied – Park Onze Woudstee d.d. 17 juni 2021, woensdag 7 juli 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor een paardrijbak met verlichting op het perceel Glindweg 16 te Hierden, woensdag 7 juli 2021
  • Terinzagelegging Wijzigingsplan Buitengebied – 1e wijziging Park Ceintuurbaan, woensdag 7 juli 2021 

Overig

  • Beleidsregel van de gemeenteraad van de gemeente Harderwijk houdende regels omtrent evenementen – Nota evenementenbeleid, vastgesteld op 24 augustus 2017, vrijdag 2 juli 2021
  • Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Harderwijk houdende regels omtrent de archiefbescheiden (Archiefverordening gemeente Harderwijk 2021), vrijdag 2 juli 2021