Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 17 2022

Met deze week: Uitnodiging afscheid wethouders, programma Nationale Herdenking en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Uitnodiging afscheid wethouders

Afscheid wethouders gemeente Harderwijk
De afgelopen jaren hebben de wethouders zich met hart en ziel ingezet voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van Harderwijk en Hierden. Graag kijken wij gezamenlijk met u terug op deze bestuursperioden.
 
Programma
15.30 uur: ontvangst
16.00 uur: speech burgemeester
16.15 uur: dankwoord wethouder
17.00 uur: borrel
19.00 uur: einde
 
Locatie
Congrescentrum Bouw & Infrapark
Ceintuurbaan 2 in Harderwijk
 
Aanmelden
U kunt zich tot vrijdag 6 mei aanmelden via het formulier op www.harderwijk.nl/afscheidsreceptie of door een mail te sturen naar [email protected]

Gratis ophalen snoeihout, takken en blad 3 en 4 mei

Dinsdag 3 of woensdag 4 mei kunt u gratis grof tuinafval (snoeihout, takken en blad) laten ophalen. De dag hangt af van uw postcode. Wilt u gebruik maken van deze service? Meldt dit dan uiterlijk  vrijdag 29 april vóór 12.00 uur bij ABL Boomverzorging, via mail [email protected] (voorkeur) of tel. 0318 614 227.
 
Spelregels
  • het tuinafval wordt alleen na uw aanmelding meegenomen
  • geef bij aanmelding  aan of u ook  zakken met bladeren aanbiedt en hoeveel dat er zijn
  • geef bij aanmelding het exacte ophaaladres door
  • lever alleen goed gebundelde takken en snoeihout aan, bundels mogen niet uit elkaar vallen. Niet gebundelde takken worden niet meegenomen
  • lever bundels van maximaal 1 meter lengte
  • lever in totaal niet meer dan 2m³ aan
  • coniferen, stobben, wortels met kluit of ander afval worden niet meegenomen
  • leg de bundels goed zichtbaar langs de openbare weg, doe dat verkeersveilig en zorg dat de vrachtauto er gemakkelijk bij kan komen
  • vuilniszakken van max. 80 liter met bladeren, mogen onbeperkt per adres worden aangeboden 
  • let op dat er alleen blad in de vuilniszakken zit
  • zet het tuinafval op de ophaaldag voor 07.30 uur op de door u opgegeven locatie
Ophaal route dinsdag 3 mei                   
postcodes 3843, 3844, 3845 en 3847

Ophaal route woensdag 4 mei 
postcodes 3841, 3842, 3846, 3848 en 3849 

Heeft u interesse in duurzamer leven en wonen?

In de binnenstad, Donkerstraat 44 is een Duurzaam Infopunt(DIP) ingericht. In het Duurzaam Infopunt doet u inspiratie op en kunt u vragen stellen aan een medewerker. Ontdek zo zelf de duurzame stappen die bij u passen.

Het DIP aan de Donkerstraat 44 is open op dinsdag (afvalcoach), woensdag (Veluwe Duurzaam), donderdag (Endura), vrijdag (Veluwe Duurzaam) en zaterdag (gemeente) van 13.00 tot 17.00 uur. 

Slotfestival ‘Ik heb je hart nodig’

Werkt u in de zorg? Houd dan 12 mei vrij. Dan staat Harderwijk centraal tijdens de landelijke actie ‘Ik heb je hart nodig’ tijdens de Dag van de Zorg. ’s Avonds is er een groot optreden op het festivalterrein bij de molen aan het Waterfront met artiesten als Meau, Roel van Velzen, Michael Prins en Anna Rune.
 
Om half elf ’s ochtend vertrekt er vanaf Harderwijk een grote bus, annex podium, voor een rondrit door het land. Op verschillende zorglocaties zijn optredens. ’s Avonds eindigt die busreis weer in Harderwijk en is er dus een groot slotconcert om medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken.
 
Het evenement is het slot van de kaartenactie ‘Ik heb je hart nodig’, een initiatief van Harderwijkers Christine Ros en Joost Speelman, en zet de zorg in het zonnetje. De meeste van de vijfduizend kaarten voor het slotevenement zijn bestemd voor medewerkers in de zorg en hun partners. Wilt u het feestje meevieren? www.ikhebjehartnodig.nl

Is uw huis al geschikt voor de toekomst?

Woont u prettig in het huis waarin u nu woont? En is dit het huis waarin u oud wilt worden? Veel mensen zijn tevreden over hun huis, de plek en de buurt waar ze nu wonen. Maar weinig mensen stellen zichzelf de vraag: is mijn huis ook geschikt om oud in te worden?
 
Kun je er over tien of twintig jaar nog net zo prettig, veilig en comfortabel wonen als u nu doet? En is uw huis, als het nodig is, eenvoudig aan te passen? Alleen al het hebben van het antwoord op de vraag of uw huis voldoet, kan kennis en inzichten opleveren waarmee u voor nu en in de toekomst goede keuzes kunt maken over uw woonsituatie. Meer weten? Bezoek de website: harderwijk.langzultuwonen.nl.

Sporttarieven Harderwijk 2022-2023

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de nieuwe tarieven voor het gebruik van de sportaccommodaties en het zwembad voor het seizoen 2022-2023. De gewijzigde tarieven gaan in op de onderstaande data:
  • De individuele tarieven voor het gebruik van het  binnenzwembad per 15 april 2022.
  • De gebruikstarieven gemeentelijke sportaccommodaties per 1 augustus 2022.
  • De individuele tarieven voor het gebruik van het  buitenzwembad per 22 augustus 2022.
De nieuwe tarieven kunt u inzien via www.harderwijk.nl/sport. Voor meer informatie kunt u mailen naar cluster sport via [email protected]

Het buitenbad van De Sypel opent 1 mei

In de meivakantie kunnen de eerste baantjes in het buitenbad gezwommen worden. Gelukkig is het weer mogelijk om een buitenbadabonnement aan te schaffen.
 
U kunt de hele zomer gebruik maken van het buitenbad van De Sypel voor een vaste lage prijs. Als u voor 1 mei een buitenbad abonnement koopt betaalt u slechts € 47,50 per persoon (na 1 mei kost een abonnement 50 euro per persoon). Het abonnement kunt u aanschaffen bij de receptie van Sportcomplex De Sypel. Meer informatie en de actuele openingstijden: www.zwembaddesypel.nl/zomer.

Programma Nationale Herdenking

Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats op de Begraafplaats Oostergaarde aan het Oosteinde.
 
19.20 uur     
Verzamelen van belangstellenden bij de hoofdingang van de Algemene Begraafplaats aan Oosteinde 12 voor het houden van een stille omgang langs de graven van de gevallenen.
 
19.25 uur     
Aanvang stille omgang. Tijdens de tocht zullen geen vlaggen en vaandels worden meegevoerd.
 
19.45 uur tot 19.59 uur   
Luiden van de kerkklokken.
 
19.59 uur     
Last Post signaal.
 
20.00 uur tot 20.02 uur   
Twee minuten absolute stilte. U wordt verzocht deze plechtige stilte overal en algemeen in acht te nemen.
 
20.02 uur     
Zingen eerste en zesde couplet Wilhelmus. Aansluitend toespraak burgemeester Van Schaik en voordracht gedicht. Bloemlegging door nabestaanden, autoriteiten, kerkelijke en maatschappelijke organisaties en scholen, geassisteerd door leden van Scouting Verbraak Margriet Groep en Ragay Redoz. Tijdens de kranslegging en het defilé zal Kunst na Arbeid passende muziek ten gehore brengen.
 
Uitzending
De herdenking is live te volgen via HK13.

Harderwijk Koningsdag 

De kleedjesmarkt start om 06.00 uur. Vanaf dinsdagavond 18.00 uur kunt u een plekje innemen. Op de plattegrond is aangegeven waar de kleedjesmarkt mag plaatsvinden. U kunt alleen achter de oranje krijtstrepen in de straten een kleedje leggen.

Koningsdag 2022 Harderwijk 

Brandweer Harderwijk en Hierden zoekt nieuwe collega’s

Inloopmoment 14 en 16 mei Harderwijk
Inloopmoment 4 juni Hierden
 
De brandweerposten Harderwijk en Hierden bestaan uit een groep vrijwilligers die bij meldingen de helpende hand bieden en ze zijn hard op zoek naar nieuwe collega’s. Heb jij er weleens over nagedacht je maatschappelijk in te zetten en hulp te verlenen aan mens en dier? Kom kijken tijdens de inloopochtend op de kazerne op zaterdag 14 mei (vanaf 10.00 uur) of maandag 16 mei (vanaf 19.00 uur) in Harderwijk of zaterdag 4 juni (van 13 tot 17 uur) in Hierden. De brandweercollega’s gaan graag met je in gesprek, beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via [email protected] of [email protected]. Meer informatie op brandweerharderwijk.nl en brandweerhierden.nl. 

Vanaf 28 april rioolreiniging en -inspectie Binnenstad

Jaarlijks laten wij een gedeelte van het rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren. Dit jaar is de riolering in de Binnenstad: Plantage, Vitringasingel, Kuipwal, Scheepssingel en de Vissershaven aan de beurt. De werkzaamheden starten op 28 april en duren ongeveer 4 weken.
 
Promenades
In verband met overlast bij het laden en lossen en voor winkelend publiek, is er in overleg met de winkeliers voor gekozen om in het voetgangersgebied de werkzaamheden in de avonduren uit te voeren. De overige gebieden worden de werkzaamheden overdag uitgevoerd. De aannemer doet er alles aan om overlast tot een minimum beperken.
 
Hinder
De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Hierbij kan rioollucht ontsnappen. Mogelijk hoort u een borrelend geluid in de toiletpot, wastafel en/of doucheputje. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen. Wij raden u aan, als de reinigingsauto’s bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren. Heeft u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is de stankafsluiter van een wastafel of douche leeggezogen. Even de kraan laten lopen is voldoende om dit te verhelpen. Van de inspectie, die na de reiniging wordt uitgevoerd, ondervindt u geen hinder.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Snel Herstel, tel. 0341 411 333. 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning vervangen kozijnen Trompetdreef 14, 3845CK Harderwijk, 21 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning toiletgroep Bruggestraat 45, 3841CM Harderwijk, 21 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning slopen in beschermd stadsgezicht Wolleweverstraat 6, 8A, 8B 3841AZ Harderwijk, 21 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning oprichten woning nabij Zuiderzeestraatweg 195 Hierden (HDW00 B 6683), 21 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning carports/zonnedek Strekdam 6, 10, 18, 22, 38, 82 en 84 3841WD Harderwijk, 21 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, verbouwen pand Korte Kerkstraat 1 3841CK Harderwijk, 19 april 2022 

Verlening en weigering vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning wijzigen achtergevel en samenvoegen 2 woningen Hoogstraat 8-10, 3841BS Harderwijk, 21 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning dakkapel (achterzijde) De Wittenhagen 70, 3843GK Harderwijk, 21 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning bedrijfspand Prins Mauritslaan 48 Harderwijk, 21 april 2022
  • Verlening exploitatievergunning voor een aanwezige snackbar op de camping aan de Korhoenlaan 2 te Harderwijk, 21 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning uitbreiden woonhuis Hondsdrafmeen 39, 3844PC Harderwijk, 19 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning bijgebouw in strijd regels ro Leuvenumseweg 75, 3847LA Harderwijk, 19 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning verbouwen woning Mastmeen 33, 3844KD Harderwijk, 19 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning kappen 1 boom Parallelweg 26 191, 3849MN Hierden, 19 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, zorgkamer Van Geunslaan 2, 3843CZ Harderwijk, 19 april 2022

Milieumeldingen

  • Melding voor het verwijderen van asbest uit woning aan Beekhuizerweg 13 A te Hierden, 21 april 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een kantoor aan Ceintuurbaan 2 te Harderwijk, 21 april 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een dak van een woning aan Boerhaavelaan 9 te Harderwijk, 21 april 2022
  • Melding voor het slopen van een woning aan Wijtgraaf 15 te Hierden, 21 april 2022

Verkeersbesluit

  • Wijzigen oversteekplaats Burgemeester De Meesterstraat, 19 april 2022

Verlenging beslistermijn

  • Verlenging beslistermijn voor realiseren 2 appartementen in bovenwoning Klooster 7 en 7a (concept) 3841EN Harderwijk, 19 april 2022

Ruimtelijke plannen

  • Ontwerpwijzigingsplan Buitengebied – Lageweg 27, 6 april 2022

Overig

  • Aanwijzing collectieve festiviteit, 21 april 2022
  • Ontheffing voor een glijdend sluitingsuur te Harderwijk, 21 april 2022
  • Beleidsregels Eenmalige energietoeslag 2022 Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, 20 april 2022
  • Subsidieregeling meedoen moet kunnen, 19 april 2022