Nieuwsberichten Gemeente Harderwijk en Hierden week 48

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 48 – 30 november 2016

Ontwerp mee aan het plein voor de Vischpoort

Wij zijn samen met projectontwikkelaar Synchroon en Koopmans Bouwgroep op zoek naar het beste idee voor het nog aantrekkelijker maken van de inrichting van het plein voor de Vischpoort. Een kunsttoepassing die opvalt, een relatie heeft met het water, de boulevard of de stad Harderwijk en bijdraagt aan de sfeer van het vernieuwde Boulevardgebied. Heeft u een goed idee om het plein voor de Vischpoort nog leuker te maken? Doe dan mee met de ontwerpwedstrijd van Waterfront Harderwijk.
 
De komende jaren maken de huidige parkeerplaatsen op de Boulevard plaats voor een gastvrije passantenhaven, met wandelpromenades aan beide kades. Een plek waar bewoners en bezoekers lekker kunnen struinen langs het water, winkeltjes en terrassen. Ook het plein voor de Vischpoort wordt opnieuw ingericht met een nieuwe bestrating, bomen, groen en verlichting. Om het plein een extra dimensie te geven, is er ruimte voor een kunsttoepassing. Kunst die bijdraagt aan een prettige verblijfssfeer en een relatie heeft met het water, de boulevard of de stad Harderwijk. Leuke ideeën voor het plein kunnen tot 15 januari 2017 worden ingediend. Kijk voor de voorwaarden op www.waterfrontharderwijk.nl/ontwerpwedstrijd

Start bouwrijp maken Harderweide

Wethouder Pieter Teeninga heeft in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente, BPD en Slokker het officiële startsein gegeven voor het bouwrijp maken van Harderweide. Samen met het consortium, bestaande uit  BPD en Slokker, worden de komende jaren circa 1.000 woningen gebouwd. Het consortium biedt woningen aan en de gemeente bouwkavels.

Omdat de wijk ontwikkeld wordt op de locatie die voorheen als foerageergebied van de das fungeerde, diende hier compenserende maatregelen voor genomen te worden op grondgebied van Ermelo. Afgelopen jaren heeft hier overleg over plaatsgevonden met bewoners uit Ermelo. De gemeente Harderwijk heeft inmiddels overeenstemming met hen bereikt, waardoor het compensatieplan kan worden afgerond. Mocht u vragen hebben of heeft u interesse in een woning of kavel in het nieuwe gebied dan kunt u terecht op de site www.harderweide.nl en op de sites van deelnemende partijen. 

Paspoort of ID-kaart aanvragen?

Maak een afspraak! Regel het snel via www.harderwijk.nl/afspraak

NL-Alert

Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op uw mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Ga nu naar nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen.
 
NL-Alert controlebericht
Op maandag 5 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Als u in de buurt van een echte noodsituatie bent, dan weet u zeker wat u moet doen.

Vragen? Ga naar www.nl-alert.nl

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 8 december vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere 1e MARAP en 2e begrotingswijziging SDV 2016 en intensivering project re-integratie. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie Stadspartij Harderwijk Anders heeft het college schriftelijke vragen gesteld over een ‘blijverslening’ voor ouderen. De fractie Gemeentebelang heeft het college schriftelijke vragen gesteld over vluchtelingen en werk. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen. 

Onderhoud diverse wegen Hierden

Van dinsdag 6 december tot vrijdag 16 december zijn de Glindweg, Vlierburgweg, Van Goorswegje,  Paasloweg, Bovenweg, Boonenweg, Kruisweg, Kleine Varenweg, Watervalweg en Elsweg één of twee dagen gefaseerd afgesloten. Er wordt een nieuwe asfalt toplaag op de rijbaan aangebracht.
 
Door de werkzaamheden is de rijbaan weer in goed staat en zijn scheuren en gaten verdwenen. Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333, [email protected] of kijk op www.harderwijk.nl/werkaandeweg. 

Bladkorven worden vanaf deze week weggehaald

Het meeste blad is van de bomen gevallen en daarom worden de gemeentelijke bladkorven vanaf deze week weggehaald. In het buitengebied van Hierden stonden geen bladkorven, de bewoners mochten daar het blad in de berm vegen. Vanaf deze week kan blad niet meer in de korven gegooid of in de berm geveegd worden. Het blad kunt u dan in uw groene container doen.
 
Bedankt voor uw hulp!
Veel inwoners hebben de afgelopen periode het blad van de gemeentebomen verzameld die in hun tuin, op de straat of de stoep lagen. Deze bladeren konden verzameld worden in de bladkorven. Met de bladkorven willen wij graag samen met inwoners werken aan een schone straat. Wij bedanken alle inwoners voor hun medewerking aan een schone straat.

Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via [email protected]

Uitreiking eerste jeugdlintje van Harderwijk voor Erwin Mazier

Vrijdag 25 november reikte burgemeester Harm-Jan van Schaik het eerste Jeugdlintje van Harderwijk uit aan Erwin Mazier. Met de uitreiking van het jeugdlintje waardeert de gemeente een bijzondere prestatie van de jeugd.
 
Erwin werd op vrijdagochtend tijdens zijn les op het CCNV verrast met deze waardering voor de verschillende activiteiten die hij binnen en buiten het CCNV doet. Erwin maakt deel uit van de decor- en UNESCO-groep. Hij zette zich tijdens verschillende inzamelacties in, nam hierbij een organiserende rol, nam verantwoordelijkheid voor zijn taken en het resultaat. Binnen kerkgemeenschap Het Visnet is Erwin vrijwilliger van het beamerteam en de spotlightdienst. Hierbij zorgt hij onder andere dat kerkdiensten toegankelijk worden voor mensen die de dienst willen bijwonen vanaf een andere locatie. Verder is Erwin ook vrijwilliger bij de Botterstichting.
 
Als betrokken en actieve vrijwilliger is Erwin een voorbeeld voor vele jongens en meisjes. Hij stimuleert door zijn inzet vele andere jeugdige vrijwilligers. 

Wijzigingen busdienstregeling Veluwe

Op zondag 11 december gaat de nieuwe dienstregeling van bus vervoerder Syntus in. In Harderwijk zijn er een aantal belangrijke wijzigingen. Meer informatie over de gewijzigde dienstregelingen vindt u op de website van Synthus Gelderland, www.syntusgelderland.nl. Op www.harderwijk.nl/actueel vindt u de belangrijkste wijzigingen.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 17-11-2016 Van Leeuwenhoekstraat kv 186: bedrijfspand in strijd regels ro
  • 16-11-2016 Hortuspark, Vitringasingel, Strandeiland, Deventerweg: kunstwerken in strijd regels ro
  • 17-11-2016 Selhorstweg 2: reclameuiting
  • 15-11-2016 Keplerstraat: bedrijfspand en uitrit
  • 15-11-2016 Schaapskamp 1A: kappen bomen
  • 21-11-2016 Guido Gezellelaan 74: kappen 1 boom
  • 22-11-2016 Wijtgraaf 40: kappen 4 bomen
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.
 
Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 21-11-2016 Biesteweg 5A: kappen 4 bomen
  • 22-11-2016 Beekhuizerweg 3: kappen 2 bomen en dunnen opschot en doodhout
  • 24-11-2016 Ir. Lelystraat 3: nokverhoging
  • 24-11-2016 Triasplein 11: schermen met hederabegroeiing zonder dakconstructie
  • 24-11-2016 Hortuspark, Vitringasingel, Strandeiland, Deventerweg: kunstwerken in strijd regels ro
  • 24-11-2016 Ruiversdam 6: dakkapel
  • 24-11-2016 Molenweg 4: reclame
  • 24-11-2016 Boonenweg 6: bijgebouw in strijd regels ro
  • 24-11-2016 Selhorstweg 2: reclameuiting
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Wijzigingsplan Drielanden – Werklandschap-Oost

Het wijzigingsplan Drielanden – Werklandschap-Oost is onherroepelijk geworden. Het plan (NL.IMRO.0243.WP00160-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.WP00160-/NL.IMRO.0243.WP00160-0002) of op de website www.harderwijk.nl/plannendrielanden. Informatie: domein Ruimte, mw. K. van der Schot, tel. 411 911.

Bestemmingsplan Lorentz I en II – Einsteinstraat 5
Het bestemmingsplan Lorentz I en II – Einsteinstraat 5 is onherroepelijk geworden. Het plan (NL.IMRO.0243.BP00162-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00162-/NL.IMRO.0243.BP00162-0002) of op de website www.harderwijk.nl/plannenlorentz. Informatie: domein Ruimte, dhr. J. Haklander, tel. 411 911.
 
Kennisgeving ontwerp beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen: Wethouder Jansenlaan 90: vergunning brandveiliggebruik.
 
De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 december gedurende 6 weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.


Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Hiervoor wordt een hoorzitting georganiseerd na telefonische afspraak, tel.  411 911. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.
 
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding activiteitenbesluit ontvangen:
11-11-2016: Muziekvereniging Crescendo, Parkweg 5, 3842 AD in Harderwijk, voor het aanpassen van de bestaande brand grenzen tussen Crescendo en Poppodium Estrado.
 
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.
 
Aanwijzing klachtencoördinator

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk maken bekend dat zij besloten hebben om op grond van artikel 3 van de Regeling interne behandeling van klachten, een klachtencoördinator aan te wijzen. Het collegebesluit ligt zes weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Ook kunt u het besluit vinden op www.harderwijk.nl/beleidsregels.
 
Mandaatbesluiten

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten tot aanvulling van het ‘Mandaatbesluit gemeente Harderwijk 2015’. Deze aanvulling is noodzakelijk voor het beheer van de E-herkenningsmiddelen.
 
Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om mandaat te verlenen om deel te kunnen nemen aan een gezamenlijke aanbesteding voor gas en elektra.
 
De collegebesluiten liggen 6 weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Ook kunt u de besluiten vinden op www.harderwijk.nl/beleidsregels.
 
Wijzigingsplan Hierden Dorp 2011 –Wijzigingsplan IV
Het wijzigingsplan Hierden Dorp 2011 – Wijzigingsplan IV is onherroepelijk geworden. Het plan (NL.IMRO.0243.WP00164-0003) kunt u raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.WP00164-/NL.IMRO.0243.WP00164-0003) of op de website www.harderwijk.nl/plannenjhierdendorp. Informatie: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.