Nieuwsberichten Gemeente Harderwijk en Hierden week 43

Gemeentepagina week 43 – 21 oktober 2015

Bewoners Wittenhagen Zuid in gesprek over komende werkzaamheden in hun wijk

Woensdag 14 oktober was er een inloopbijeenkomst in het kerkcentrum in de wijk Wittenhagen over de komende werkzaamheden in die wijk. De werkzaamheden starten in januari 2016 en zijn medio 2016 afgerond.
 
De bijeenkomst werd goed bezocht. Ongeveer 80 bewoners hebben tijdens deze inloop kennis gemaakt met de aannemer de Sallandse Wegenbouw en hebben de plannen bekeken. Tekeningen over de inrichting/indeling van de wegen, trottoirs en parkeerstroken zijn op de tafels verspreid. Meerdere verkeersaspecten zijn besproken waaronder drempels, verkeersplateaus en eventueel invoeren van enkele éénrichtingswegen.
 
Zo is er ook gepraat over de vervanging van de riolering in de weg, zowel vuilwater (huishoudelijk afvalwater) riool als het zogenaamde IT-riool (Infiltratie en Transport) waarbij het regenwater direct in de bodem infiltreert. Niet alleen nieuwe riolering in de weg maar ook voor de huurders van Uwoon nieuwe rioolaansluitingen in de voortuin en het dakwater aan de voorzijde van de woning wordt afgekoppeld van de riolering en infiltreert ook rechtstreeks in de bodem. Uwoon draagt de kosten hiervoor. Met de eigenaren van de woningen in particulier eigendom, wordt afgestemd om dit ook te gaan doen als zij dat ook wensen. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de particuliere eigenaar/bewoner. De aannemer komt hiervoor bij alle bewoners langs.
 
Meerdere opmerkingen, aanvullingen en tips zijn geïnventariseerd. Hiermee gaan de aannemer en de gemeente aan de slag. Al met al een goed bezochte positieve avond waarbij de Sallandse Wegenbouw en de gemeente Harderwijk veel informatie hebben gedeeld met de bewoners en andersom.

Boten en surfplanken weg bij de strandjes

Het watersportseizoen is bijna afgelopen. Veel eigenaren zetten hun zeilbootjes en andere vaartuigen alweer in de eigen garage of tuin. Ligt uw boot of surfplank nog langs een van de strandjes van het Wolderwijd in het riet of langs het Zeepad? Haalt u deze dan voor maandag 2 november weg. Na deze datum worden ze door Stadstoezicht weggesleept. De wegsleepkosten worden in rekening gebracht als u de boot/surfplank afhaalt.
 
Zorg dat u uw boot of surfplank weghaalt, zo voorkomt u een boete. In de APV is namelijk opgenomen dat er na 2 november geen boten of surfplanken meer mogen liggen. Het is overigens niet toegestaan om met de auto en trailer de boot uit het water te halen, omdat auto’s niet op het Zeepad mogen komen. Informatie (ook over eerder weggesleepte boten): Snel Herstel, tel. 411 333 of via [email protected].  

Raadsinformatie

De commissie Samenleving vergadert op donderdag 29 oktober vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere “Toekomst sociale werkvoorziening”. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen

Vacature: De gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde werken intensief samen op het Sociaal Domein.

Wij zoeken een Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein voor 28 uur per week (vacaturenummer 1030)
 
  • Informatie: bij dhr. D. Egberts, teamleider, tel. 0341 411 184 of 06 10 62 53 03.
  • Wij bieden: max. € 3.184,00 (schaal 8) bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Sollicitaties: welkom tot en met 31 oktober 2015.
Uw sollicitatie kunt u richten aan gemeente Harderwijk, t.a.v. team HRM, uitsluitend via emailadres: [email protected].
 
Kijk op www.harderwijk.nl/vacature voor uitgebreide informatie over de functie en de stad Harderwijk.

Winnaars bekend: droombaan voor één dag als brandweer

Vorige week verlootten wij een droombaan als brandweerman/-vrouw voor één dag via Facebook. De winnaars zijn afgelopen maandag bekend geworden: Amanda Smit Randolph die haar zoontje op zijn 9e verjaardag mag verrassen met dit stoere cadeau, brandweerjongen Danley Rekers die door buurvrouwen en familieleden Mariska Jansen, Eline Bruijnes-van Ark, Wilma Rekers, Anja Mons-Reijerse werd aangeprezen, Gineke Slot die samen met haar cliënt een prachtige avond mag beleven en Mayke Schroijen die eigenlijk bij de Amerikaanse brandweer wilde maar bij een melding niet op tijd op de kazerne kon zijn (hopelijk is ze op de meeloopavond wel op tijd). De winnaars mogen op maandagavond 26 oktober een kijkje nemen in de brandweerkazerne en meedoen met de speciale oefeningen van de vrijwillige brandweer. Winnaars gefeliciteerd!
 
Welke droombaan wilt u winnen?
We willen de komende tijd vaker ‘droombanen voor één dag’ weggeven. Met wie zou u een dagje willen mee lopen? De burgemeester, de brandweerman, de badmeester van De Sypel of een speciale tour door het projectgebied rondom het station of …? Laat het ons weten via Facebookpagina ‘Gemeente Harderwijk’ of twitter @gemharderwijk!

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 8-10-2015 Kampweg 20: uitbreiden garage in strijd regels RO
  • 10-10-2015 Harderwijkerweg 251: uitbreiden woning met serre in strijd regels RO
  • 8-10-2015 Helmbloemmeen 28: kappen 11 bomen
  • 8-10-2015 speelveld Frankenspad: kappen 5 bomen en verplanten 3 bomen
  • 7-10-2015 Korhoenlaan 1- 30: kappen 6 bomen
  • 11-10-2015 Korhoenlaan 1-81: kappen 1 boom
  • 7-10-2015 Mheenbroekweg 24 (concept): oprichten woning
  • 7-10-2015 Mheenbroekweg 22 (concept): oprichten woning
  • 7-10-2015 Industrieweg 12: strijdig gebruik pand
  • 7-10-2015 Industrieweg 12: strijdig gebruik pand
  • 12-10-2015 Havendijk 13: bouwen scheepslift in strijd regels RO
  • 7-10-2015 Industrieweg 12: strijdig gebruik pand
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de Beheer Openbare Ruimte tel. 411 333.

Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure) 
  • 12-10-2015 Vlierburgweg 41: oprichten woning
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. 
 
Milieumeldingen
Melding sloop/asbest:

Op 7-10-2015: Plantage 94, 3841 EL in Harderwijk voor het verwijderen van asbesthoudende drempels. 
Voor de bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften; een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.
 
Verdaging beslistermijn
Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
 
Verdaging reguliere procedure:
  • Van Leeuwenhoekstraat 22: aanbrengen interne brandscheiding; 3-12-2015
  • Leuvenumseweg 71: oprichten (legalisatie) twee bouwwerken; 25-11-2015
  • Sonnevancklaan 25: legalisatie kippenhok en houthok in strijd regels RO; 11-12-2015
Verkeersbesluiten
Voetgangersoversteekplaats (vop of zebrapad) op het Albert Verweyplein
Om bewoners en bezoekers van de Aanleg een veilige oversteek richting het winkelcentrum Stadsdennen te bieden, is besloten een zogenaamde vop of zebrapad aan te leggen.
 
Laad- en loshaven Karel Doormanlaan 3
Ten behoeve van het laden en lossen voor een nieuw te vestigen bedrijf, is besloten om een laad- en loshaven aan te leggen.
 
De besluiten met bijbehorende tekeningen zijn bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk 6 weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl.
Via zoek.officielebekendmakingen.nl/ kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met  het Domein Ruimte, tel. 411 911.

Ontwerp omgevingsvergunning Strandboulevard Oost 8
Burgemeester en wethouders zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor de herbouw van het restaurant ‘t Rookerijtje op het perceel Strandboulevard Oost 8. Het restaurant zal ongeveer 7% groter worden dan het oude restaurant en er wordt aan de voorzijde een overkapt terras toegevoegd.
 
De ontwerp omgevingsvergunning Strandboulevard Oost 8 ligt met ingang van 22 oktober gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder schriftelijk of digitaal een zienswijze kenbaar maken bij de Burgemeester en wethouders. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: afd. Ruimte, dhr E. de Graaf, tel. 411 911.
 
De ontwerp omgevingsvergunning (NL.IMRO.0243.PB00165-0001) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden:
ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans). Het ontwerp is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk: www.harderwijk.nl/plannenbinnenstad.
 
Regeling bevoegdheden basisregistratie personen
Burgemeester en wethouders hebben de Regeling bevoegdheden basisregistratie vastgesteld. De regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking. De Regeling bevoegdheden basisregistratie ligt met bijbehorende stukken 6 weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Informatie: Domein Samenleving, tel. 411 911.