Nieuwsberichten Gemeente Harderwijk en Hierden week 28

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 28 – 13 juli 2016

Koninklijke onderscheiding voor Bert Aartsen

Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft zaterdag 9 juli aan de heer Bert Aartsen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens een de bijeenkomst ter gelegenheid van de officiële opening van jachthaven De Knar en de viering van het 85-jarig jubileum van Watersportvereniging Flevo.
Koninklijke onderscheiding voor Bert Aartsen Harderwijk
 
Bert Aartsen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn langdurige verdiensten als lid en bestuurslid voor Watersportvereniging Flevo en zijn vrijwilligersactiviteiten als chauffeur voor de buurtbusvereniging. Decorandus heeft de afgelopen 40 jaar veel betekend voor de watersportvereniging en ook de laatste 10 jaar voor de buurtbusvereniging. Hij vervulde daarmee een voorbeeldfunctie in de Harderwijker gemeenschap. 

Een veilige wijk met Burgernetmail

Harderwijk werkt al jaren met Burgernet; een telefoonsysteem waarbij burgers worden opgeroepen om uit te kijken naar vermiste of gezochte personen. Op deze manier heeft de politie veel meer ogen en oren op straat en kunnen vermiste personen sneller gevonden worden of kan de dader van een misdrijf sneller opgepakt worden. Gemeente en politie willen dit succesvolle middel uitbreiden met de introductie van Burgernetmail.
 
Wat is Burgernetmail?
Op dit moment ontvangen deelnemers aan Burgernet op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Vanaf nu wordt hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails attenderen de deelnemers op veiligheidssituaties in de directe leefomgeving. Dit kan variëren van een bericht om extra alert te zijn in verband met een verdachte of onveilige situatie tot de vraag of de deelnemer iets bijzonders heeft gezien rond een bepaald misdrijf in de buurt. Als er een bepaalde actie wordt verwacht van de deelnemers, bijvoorbeeld het treffen van preventieve maatregelen, worden er praktische instructies en tips gegeven. De ontvanger kan per e-mail reageren op de oproep als hij informatie heeft. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk.
 
Meer ogen en oren
De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de inwoners. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten we meer informatie te ontvangen, waardoor we bijvoorbeeld meer inbraken oplossen en weten te voorkomen. De burgers krijgen als dat nodig is ook  extra informatie over incidenten die spelen in de wijk.
 
Bent u al Burgernetdeelnemer?
Neemt u al deel aan Burgernet dan hoeft u niets te doen. U wordt automatisch deelnemer aan Burgernetmail. Bent u nog geen deelnemer aan Burgernet, meld u dan nu aan via www.burgernet.nl. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over Burgernet en Burgernetmail. Met vragen kunt u mailen naar [email protected]

Fototentoonstelling in stadhuis

Evenals voorgaande jaren is ook deze zomer weer een foto-expositie te bewonderen in de Stadswinkel van het stadhuis. Het betreft een selectie van 35 foto's, gemaakt door medewerkers van gemeente Harderwijk/Meerinzicht. De makers zijn Jacqueline van Eys, Rini Lamboo, Jan Nijendijk, Arie Vermeer, André Drent, Remco Boudewijn en Roel Pannekoek. De expositie met een grote variëteit aan onderwerpen is te zien tot eind augustus tijdens openingsuren Stadswinkel.

Tijdelijke afsluiting fiets- en voetpad deel Oranjelaan

Afgelopen week zijn wij gestart met de werkzaamheden aan het nieuwe fiets- en voetpad aan de Oranjelaan. Het is in verband met de benodigde ruimte voor deze nieuwe route noodzakelijk om het bestaande fiets en voetpad en de tijdelijke route vanaf de Churchilllaan aan te passen. De nieuwe fiets en voetgangersroute langs de Oranjelaan sluit straks, via de nu in aanbouw zijnde fiets en voetgangersbrug, aan op de route door de tunnel bij het station.
 
In verband met deze werkzaamheden is het fiets- en voetpad langs de Oranjelaan aan de kant van het Jan van Nassau terrein vanaf de Mecklenburglaan tot aan het spoor afgesloten. De werkzaamheden duren tot en met de laatste week van juli.
 
Vragen?
Belt u dan tijdens kantooruren naar gemeente Harderwijk, tel. 411 911 of e-mail [email protected]. Verder kunt u op dinsdagochtend bij het inloopspreekuur terecht tussen 11.00 en 12.00 uur in het projectbureau op Stationsplein 1. 

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 30-6-2016 Ceintuurbaan 2-100: interne verbouwing
  • 30-6-2016 Horlose Brink kv 4: vrijstaande woning
  • 29-6-2016 Zuiderzeestraatweg 117: paardenstal
  • 29-6-2016 Vischmarkt 31: overkapping
  • 20-6-2016 Grensweg 9C: kapschuur
  • 30-6-2016 Zuiderzeestraatweg 109: vestigen huisartsenpraktijk in strijd regels ro
  • 4-7-2016 Prins Mauritslaan en Gelreweg: vervangen en nieuw plaatsen hekwerk in strijd regels ro
  • 1-7-2016 Middenlaan 29: 2 dakkapellen
  • 1-7-2016 Flevoweg 89: plaatsen tijdelijke schottenkeet
  • 6-7-2016 Donkerstraat 7: veranderen gebruik pand naar horeca in strijd regels ro
  • 5-7-2016 Straat van Sevenhuysen 4: herinrichten stadstuin in strijd regels ro
  • 6-7-2016 Zeestraat: kappen 13 bomen
  • 4-7-2016 Zuiderbreedte: oprichten bedrijfspand in strijd regels ro, reclame en inrit
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.
 
Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 4-7-2016 Lageweg 25: vervangen dakbedekking
  • 4-7-2016 Zuiderzeestraatweg 142: uitbreiden woning in strijd regels ro
  • 4-7-2016 Zuiderzeestraatweg 64: geluidscherm
  • 4-7-2016 Lageweg 8: dakkapel voorzijde en dakkapel achterzijde
  • 4-7-2016 Hoogstraat 4: schutting en overkapping
  • 5-7-2016 Hoofdweg 2: buitenspeeltoestel
  • 5-7-2016 Heijermansstraat 5: dakopbouw
  • 7-7-2016 Vitringasingel 25: 4 evenementen in strijd regels ro
  • 7-7-2016 Anna Blamanlaan 4: dakkapel (voorzijde)
  • 7-7-2016 Nassaulaan 2: 2 reclame uitingen en een constructieve wijziging
  • 7-7-2016 Prins Mauritslaan en Gelreweg: vervangen en nieuw plaatsen hekwerk in strijd regels ro
  • 7-7-2016 Tonselsedreef 125 t/m 211: bouwen hellingbaan achterzijde appartementencomplex
  • 7-7-2016 Zuiderzeestraatweg 109: vestigen huisartsenpraktijk in strijd regels ro
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Mandaat en volmacht wethouder Onderwijs
Burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben op 5 juli aan de wethouder Onderwijs mandaat en volmacht verleend om stukken namens hen te ondertekenen voor het Regionale Meld- en Coördinatiepunt-regio Noordwest Veluwe. Het gaat om stukken waarover de regionale partners het eens zijn. Het besluit en bijbehorende stukken liggen vier weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Ook kunt u het besluit op onze website bekijken. Meer informatie: domein Samenleving, dhr. M Schuurmans, [email protected] of tel. 411 911.
 
Ontwerpbestemmingsplan Drielanden – Fokko Kortlanglaan 83
Het ontwerpbestemmingsplan Drielanden – Fokko Kortlanglaan 83 voorziet in een bouwmogelijkheid voor één nieuwe woning op het perceel Fokko Kortlanglaan 83.
 
Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van14 juli gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of digitaal een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mevr. C. van den Bedem, tel. 411 911.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.BP00161-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00161-/NL.IMRO.0243.BP00161-0002) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannendrielanden.
 
Ontwerpwijzigingsplan Drielanden – Werklandschap-Oost
Het ontwerpwijzigingsplan Drielanden – Werklandschap-Oost maakt het mogelijk om rondom de bestaande bebouwing op het perceel Fokko Kortlanglaan 225 zes à zeven nieuwe bedrijfskavels te realiseren waarbij de bestaande panden gehandhaafd blijven. De huidige (burger)woning op het perceel krijgt de status van een bedrijfswoning. In het plan wordt geen nieuwe woonfunctie toegevoegd.
 
Het plangebied ligt rondom het perceel aan de Fokko Kortlanglaan 225 en ligt globaal tussen de Fokko Kortlanglaan (zuidoostzijde), de Harderwijkerweg (noordoostzijde), Groene Zoomweg (noordwestzijde) en een nieuw aan te leggen weg vanaf de rotonde Groene Zoomweg/Zuiderbreedte tot de Fokko Kortlanglaan.
 
Het ontwerpwijzigingsplan Drielanden – Werklandschap-Oost ligt met ingang van 14 juli 6 weken voor belanghebbenden ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden tegen dit plan schriftelijk of digitaal hun zienswijzen kenbaar maken bij Burgemeester en wethouders. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mevr. K. van der Schot, tel. 411 911.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.WP00160-0001) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.WP00160-/NL.IMRO.0243.WP00160-0001) of op de gemeentelijke website www.harderwijk.nl/plannendrielanden.
 
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het   sloop/asbestbesluit ontvangen:
  • 24-06-2016: Weisteeg 5, 3845 LH in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit meerdere schuren
  • 30-06-2016: Molenweg 46, 3849 RN in Hierden, voor het verwijderen van de schoorsteen voorzien van asbest
  • 30-06-2016: De Sypel 2, 3842 AE in Harderwijk, voor het saneren van asbest uit het schoolgebouw

Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.
 
Sporttarieven Harderwijk 2016-2017
Het college van burgemeester en wethouders heeft 24 mei ingestemd met de nieuwe binnensporttarieven en zwembadtarieven voor het seizoen 2016-2017. De gebruikstarieven gemeentelijke sportaccommodaties wijzigen per 1 augustus 2016 gewijzigd. De individuele tarieven voor het zwembad wijzigen per 29 augustus 2016.

De Raad heeft 7 juli ingestemd met de nieuwe buitensporttarieven. Daarnaast heeft de Raad ingestemd tot het aangaan van nieuwe huurovereenkomsten met de buitensportverenigingen, waarmee zij het recht krijgen zelf de accommodatie te mogen onderverhuren. De nieuwe tarieven kunt u inzien via www.harderwijk.nl/sport. Voor meer informatie kunt u terecht bij cluster sport, [email protected] of via tel. 411 420.