Nieuwsberichten en persberichten gemeente Harderwijk week 22

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 22 - 27 mei 2015

Gemeentepagina week 22 - 27 mei 2015

2e editie Cursus ‘Betrokken bij Harderwijk'

Veel inwoners zijn betrokken bij Harderwijk. Een cursus met deze titel, die de gemeenteraad van Harderwijk organiseert, was bij de eerste editie al binnen twee weken volgeboekt. Daarom gaat de gemeenteraad deze cursus nog een keer organiseren. Er is plaats voor 29 deelnemers. Elke deelnemer zal een buddy-raadslid krijgen.

Doel van de cursus is inwoners van de gemeente te betrekken bij het werk van de gemeenteraad. Tijdens de cursus komen zaken aan bod zoals:

  • Wat doet de gemeenteraad?
  • Wat is de rol van de burgemeester?
  • Hoe werkt "de gemeente"?
  • Hoe kun je als burger participeren?
  • Hoe voer je een (goed) debat?
  • U gaat tevens deelnemen aan een wijkbezoek van de raad en ook het bijwonen van een raadsvergadering zit in het programma.

Data: 31 augustus, 14 september, 19 september, 5 oktober en 15 oktober.
Het gehele programma kunt u vinden op www.harderwijk.nl/gemeenteraad.
Op de hoogte blijven? U kunt de raad van Harderwijk ook volgen op facebook of twitter.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Stoffer-Mouw

Mevrouw F. Stoffer-Mouw ontving donderdag 21 mei een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw Stoffer is meer dan 25 jaar actief als vrijwilligster bij de Stichting Kinderwerk Oost-Europa Nederland (KOEN). Mede-vrijwilligster mevrouw Jurjens-Eikenaar is 35 jaar vrijwilligster voor deze stichting. Voor de inzet die zij beiden hebben getoond om kinderen in Oost-Europese landen te begeleiden, worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg en burgemeester Harm-Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk, reikten de onderscheidingen uit tijdens het 35-jarig jubileum van de Oost-Europa Commissie Zwolle-Berkum te Zwolle.

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert op donderdag 28 mei vanaf 19.30 uur in het stadhuis. Op de agenda staat onder andere het thema: visie op een andere binnenstad. U bent van harte welkom. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

Start werkzaamheden aanleg dubbelzijdig fietspad Zuiderzeestraatweg

In het kader van de herinrichting van de Zuiderzeestraatweg wordt een dubbelzijdig fietspad aangelegd en een enkelzijdig fietspad opgeheven op het gedeelte van de Boomkamp tot aan de rotonde Newtonweg. De werkzaamheden starten op 1 juni aanstaande en zullen voor de bouwvak gereed zijn.

Aannemingsbedrijf Hoornstra informeert omwonenden tijdig met een brief, onder andere over de bereikbaarheid van hun woning of bedrijf.

Op 17 en 18 juni zullen voor de asfaltwerkzaamheden de Krommekamp, Grensweg en de Kruisweg worden afgesloten ter hoogte van de Zuiderzeestraatweg. De omleiding loopt dan via de Langekamp en deze staat met borden aangegeven.

De herinrichting van dit gedeelte van de Zuiderzeestraatweg wordt gerealiseerd volgens de eerder door het college vastgestelde visie. In het definitieve ontwerp zijn waar het kon de verzoeken die tijdens de inloopavond van 23 maart aangedragen zijn, verwerkt. Dit ontwerp kunt u bekijken op de gemeentelijke website, www.harderwijk.nlzuiderzeestraatweg. Ook de tekening met de omleiding is op de website terug te vinden.

Informatie: projectleider gemeente Harderwijk, Arno Verweij, [email protected].

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:

  • 9-5-2015 Cremerstraat 4: dakkapel achterzijde
  • 8-5-2015 Deventerweg 2a : vluchttrap
  • 6-5-2015 Makkumpad 20: schutting
  • 11-5-2015 Parallelweg 21: terrasoverkapping
  • 12-5-2015 Plataanlaan 2: dakkapellen
  • 19-5-2015 Sonnevancklaan 2: nieuw dierenverblijf
  • 18-5-2015 Westeinde 23: reclame op bestaande zuil

Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de afd. Beheer Openbare Ruimte tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):

  • 18-5-2015 Friesegracht 15: het in strijd regels ro plaatsen carport
  • 19-5-2015 Weverskamp 77: woning in strijd regels ro
  • 21-5-2015 Trompetdreef 24: uitbreiden bijgebouw in strijd regels ro
  • 21-5-2015 Mozartdreef 3: dakkapel (achterzijde)
  • 19-5-2015 Stationslaan 110: bijgebouw in strijd regels ro

Geweigerde omgevingsvergunningen (reguliere procedure):

  • 20-05-2015 Markt 15: zonwering

Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.

Verdaging reguliere procedure:

  • Horlosebrink 7 (concept): woning in strijd regels Ro; 7-8-2015