Nieuwsberichten en persberichten gemeente Harderwijk week 21

Gemeentepagina week 21 - 20 mei 2015

Gemeenteraad Harderwijk geeft het rondje

De raadsleden van Harderwijk nodigen alle inwoners van harte uit naar de laatste informele inloopbijeenkomst ‘Rondje van Harderwijk' te komen. Tijdens deze informele bijeenkomst kunnen inwoners aan raadsleden vertellen wat zij belangrijk vinden. Hoe kan de gemeente helpen om de ideeën of initiatieven te realiseren? De gemeenteraad geeft het rondje!

Waar en wanneer
Woensdag 20 mei van 16.30-18.30 uur, de Hortustuin, Markt 6-10 in Harderwijk.

Aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen. Een schriftelijke reactie sturen is ook mogelijk via [email protected].

Meer informatie:
www.harderwijk.nl/gemeenteraad, www.facebook.com/RaadHarderwijk en op Twitter:www.twitter.com/RaadHarderwijk.

Themabijeenkomst: visie op een andere binnenstad

Wat is er voor nodig om de binnenstad van Harderwijk toekomstbestendig te maken? De detailhandel en horeca zijn belangrijke spelers in de binnenstad. Maar onderzoek wijst uit dat de consument van tegenwoordig steeds meer op zoek is naar beleving in de binnenstad. Onze oude historische binnenstad leent zich daar uitstekend voor. En ook de talrijke evenementen die elk jaar georganiseerd worden, zijn het bezoeken meer dan waard. Daar staat tegenover dat binnensteden ook steeds populairder worden als woongebied. Gaan al deze ontwikkelingen wel samen? We horen graag uw ideeën tijdens een themabijeenkomst over ‘visie op een andere binnenstad' op donderdag 28 mei.

Uitnodiging
Op donderdag 28 mei, vanaf 19.30 uur tot circa 22.00 uur, wordt in de commissie Beleid Algemeen de aftrap gegeven voor een nieuwe ‘visie op een andere binnenstad'. We beginnen in de Raadzaal van het stadhuis, daarna maken we een korte wandeling door de binnenstad om vervolgens op locatie in de binnenstad met elkaar van gedachten te wisselen. De commissieleden laten zich graag adviseren door mensen met een andere kijk op de binnenstad. U bent daarom van harte uitgenodigd om bij de themabijeenkomst aanwezig te zijn!

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u uw idee of suggestie (vooraf) inbrengen? Dan kunt u een mailtje sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Visie binnenstad'.

DrinkWaterWeek is gestart

Afgelopen maandag opende wethouder Gert Jan van Noort de DrinkWaterWeek bij Kinderdagverblijf Prokino aan het Kruithuis in Harderwijk. Prokino is één van de kinderdagverblijven in Harderwijk die meedoet aan de DrinkWaterWeek die JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) aanbiedt. Deze themaweek is onderdeel van de DrinkWater Campagne waarmee JOGG in de hele regio Noord Veluwe aandacht vraagt voor het meer drinken van (kraan)water. Kraanwater is immers gezonder dan zoete drankjes.

Wethouder Gert Jan van Noort las op het kinderdagverblijf een verhaal voor, uiteraard in het kader van een gezonde leefstijl. De peutergroep van 2 tot 4 jarigen dronk na het verhaal samen met de wethouder water uit speciale drinkwater oefenbekers en voegden zo de daad bij het woord. Op een gezonde leefstijl. Proost!

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 21 mei vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere de huisvestingsverordening 2015 en aanpassing sporttarieven. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

Gezocht: Sportkampioenen!

Kent u een jonge sporter of sportteam die een bijzondere prestatie heeft geleverd? U kunt hem of haar nu aanmelden voor het ‘Sporttalent van het jaar' of ‘Sportteam van het jaar'. Denk bijvoorbeeld aan een jong, veelbelovend talent in uw vereniging of een team wat eindelijk gepromoveerd is. Voor de verkiezing sporttalent van het jaar, zijn er twee categorieën, namelijk sporters tot 12 jaar en van 12 tot en met 18 jaar.

Of kent u een vrijwilliger die van bijzondere waarde is voor uw sportclub? Wij willen tijdens de sporthuldiging ook sportvrijwilligers in het zonnetje zetten met de verkiezing ‘Sportvrijwilliger van het jaar'. U kunt hem of haar nu aanmelden.
Tijdens de huldiging worden ook zoals elk jaar de individuele sportpenningen uitgereikt voor sporters die in het sportseizoen 2014-2015 Nederlands, Europees en Wereldkampioenschappen hebben behaald.

De spelregels voor de sporthuldiging kunt u lezen op www.harderwijk.nl/sport. U kunt sporters, sportteams en vrijwilligers tot vrijdag 12 juni aanmelden bij Sport Harderwijk, Anneke Bruining, [email protected]. Stuurt u voor de aanmelding van een individuele sporter ook de officiële uitslagenlijst mee. En als u iemand aanmeldt voor een verkiezing, stuurt u dan een motivatie voor de aanmelding mee. De huldigingen vinden plaats op vrijdagmiddag 3 juli in het stadhuis.

Samen aan de slag in de buurt

De bewoners van de Urkmeen en Volendampad (Stadsweiden) zijn in 2009 samen begonnen om de gevels van de woningen opnieuw te laten voegen en reinigen. Al snel werd dit opgevolgd met een buurtbarbecue en vervolgens is hier het een het ander uit gegroeid. Van het gezamenlijk opruimen van de parkeerplaatsen tot het bijhouden van het openbaar groen. De buurtbewoners hebben gezamenlijk aangetoond dat ‘het samen doen' tot een groot succes in een wijk of buurtgemeenschap kan leiden. Het is een voorbeeld hoe het ook kan en het vraagt om navolging in geheel Harderwijk en Hierden.

Laat u inspireren en lees het hele artikel op www.harderwijk.nl.

Goed idee voor uw buurt?
Heeft u met uw buren plannen voor een buurtmoestuin, een schoonmaakdag of een buurtfeest? Of wilt u een sportactiviteit organiseren voor de jeugd in uw buurt? Als bewoner kunt u veel doen. De gemeente stelt geld en hulp beschikbaar voor bewonersinitiatieven om de woon- en leefomgeving te verbeteren. Neem voor meer informatie contact op met een van de wijkmanagers, tel. 411 911 of kijk op www.harderwijk.nl/wijkaanpak.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:

  • 1-5-2015 Horlosebrink 7 (concept): oprichten woning in strijd regels RO
  • 4-5-2015 Luttekepoortstraat 57: vervangen gevelreclame
  • 5-5-2015 Burg. de Meesterstraat: plaatsen tijdelijke viskraam met voorbouw
  • 7-5-2015 Nobelstraat 8: reclame (zuil, portalen en vlaggenmasten)
  • 5-5-2015 Grote Oosterwijck 9: uitbreiden woning en gedeelte slopen


Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het Contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de afd. Beheer openbare ruimte tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):

  • 7-5-2015 Korhoenlaan 1- 70: kappen 3 bomen
  • 7-5-2015 Korhoenlaan 1- 131: kappen 1 boom
  • 7-5-2015 Oranjelaan: kappen 32 bomen


Van rechtswege verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure)

  • 11-05-2015 Tesselschadelaan 1: nieuwbouw mfc De Kiekmure


Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Verleende omgevingsvergunningen (uitgebreide procedure):
11-5-2015 Mheenlanden: aanleggen fietspad in strijd regels RO, tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend.

Rechtsbescherming omgevingsvergunning uitgebreide procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u beroep aantekenen bij de rechtbank. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De beroepstermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. U kunt alleen beroep aantekenen als u een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend of redelijkerwijze niet verweten kan worden dat u geen zienswijze ingediend heeft.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.

Verdaging reguliere procedure:

  • Van Maerlantlaan 44: strijdig gebruik van het pand; 2 juli 2015
Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit ontvangen:

  • Hametech Metaalbewerking BV, Nobelstraat 24 in Harderwijk: starten van het bedrijf.
  • Jacht - schietsportcentrum, Kolbaanweg 5 in Harderwijk: starten van een Jacht- en schietsportcentrum.
  • Care Schadeservice B.V., Nobelstraat 4 in Harderwijk: het oprichten van een bedrijf voor autoschadeherstelactiviteiten aan personenauto's en lichte bedrijfswagens.
  • Het Station, Stationsplein 1 in Harderwijk: verplaatsing stationsgebouw.


Voor de bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften; een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Harderwijk op het tel. 411 911.