Nieuwsberichten en persberichten Gemeente Harderwijk week 19

Gemeentepagina week 19 - 6 mei 2015

Gemeentepagina week 19 - 6 mei 2015

Twee dagen bussen in plaats van treinen in Harderwijk

De uitvoering van het Project Stationsomgeving ligt op koers. De werkzaamheden zijn in volle gang. Om 24 uur per dag door te kunnen werken, rijden er zaterdag 9 en zondag 10 mei geen treinen vanaf station Harderwijk. In deze zogenoemde treinvrije periode rijden er bussen.

Van zaterdag 9 mei 01.00 uur t/m maandag 11 mei 05.00 uur (treinvrije periode) wordt namelijk door aannemer Reef/Strukton het perron verwijderd, worden damwanden getrild en de bodem geïnjecteerd, kabels en leidingen verlegd en het tijdelijk perron geplaatst. Als u meer informatie wilt over de werkzaamheden in de Stationsomgeving dan kunt u terecht op de site van de gemeente www.harderwijk.nl/stationsomgeving.

Tussen 7 en 10 mei zijn er naast de treinvrije perioden op het station in Harderwijk diverse wijzigingen in de dienstregeling tussen Zwolle en Amersfoort. Wilt u reizen met de trein? Plan dan uw reis op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch: 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

 

Leerlingen cum laude geslaagd verkeersexamen

In deze maand hebben 619 leerlingen van groep 7 van 21 basisscholen in Harderwijk en Hierden deelgenomen aan het theoretische en praktische deel van het schoolverkeersexamen. Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft dinsdag 28 april dertien leerlingen die cum laude zijn geslaagd voor het verkeersexamen, in het zonnetje gezet.

Deze leerlingen slaagden foutloos voor zowel de theorie als de praktijk. Bijzonder is dat er onder de leerlingen dit jaar een tweeling is. De cum laude geslaagde leerlingen in willekeurige volgorde: Kristy Deeves, Twan Hop, Shirley Kok, Vera Tomassen, Florin en Jupiter de Lange (tweeling), Ilse Geurtsen, Twan Dooijeweerd, Benjamin van den Bor, Famke Buiter, Carlijn van Hartingsveldt, Serra Pater, Rick van de Wakker. CBS De Triangel was de school met de beste prestatie, evenals vorig jaar, en ontving de beker.

Succesvolle Koningsspelen dankzij inzet vrijwilligers

Op vrijdag 24 april deden ruim 1880 kinderen mee aan de Koningsspelen in en rondom sportcomplex de Sypel. Het sportfestijn was een groot succes, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Wij bedanken alle organisaties die zich hiervoor hebben ingezet: JOGG Harderwijk, leerlingen van Landstede, RSG en VMBO Spectrum-SDV, Stichting ZorgDat, Organisatie bureau Motivatie, Sportcafé de Sypel, Sportcentrum Iedema, Sportcomplex de Sypel, EHBO, Stadstoezicht, Skippy Rent, Textline, Estrado, MSP, WVZ Fotografie, Elgersma Transport, Woordenpracht, vrijwilligers van de deelnemende sportverenigingen, begeleidende ouders/onderwijspersoneel van de deelnemende teams en medewerkers van de gemeente Harderwijk.

Moestuinieren in je eigen buurt

Liefhebbers van moestuinen opgelet! Wilt u samen met buurtbewoners graag uw eigen groente en fruit in uw buurt verbouwen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Met het project ‘Lekker Groen' brengen we de moestuin voor iedereen binnen handbereik.

Overal om u heen vindt u openbaar groen, zoals groenstroken, plantsoenen en parken. Een aantal van deze plekken leent zich ook goed voor een andere groene invulling, zoals een buurtmoestuin. Mooie voorbeelden zijn de moestuin in Park Walstein, de verhoogde moestuinbakken in de P.C. Boutenslaan en de buurttuinen in de Veldkamp, Kielmeen en Schippersmeen. Ook in uw buurt heeft u deze mogelijkheden. Dat leest u ook in de brief die deze week bij u op de mat valt. Of kijk voor meer informatie op www.harderwijk.nl/lekkergroen.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:

21-4-2015 Stationsplein 2-20: veranderen gevels
22-4-2015 Korhoenlaan 1-181: kappen 1 boom
22-4-2015 Tabaksweg 1: oprichten bijgebouw in strijd regels Ro
21-4-2015 Tonselsedreef 165: vervangen deur parkeerkelder
23-4-2015 Korhoenlaan 1-113: kappen 1 boom
23-4-2015 Hoenderkamp 17: carport
24-4-2015 Vischmarkt 25: in stijd gebruiken pand (ijssalon)
24-4-2015 Anne Franklaan 32: oprichten woning

Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de afd. Beheer openbare ruimte tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
28-4-2015 Langendijkstraat 28: dakkapel (achterzijde)
28-4-2015 Couperuslaan 119: uitbreiden woning
29-4-2015 Hoge Varenweg 23: uitbreiden woning

Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Bestemmingsplan Stadsweiden - Kruithuis

Het bestemmingsplan Stadsweiden - Kruithuis is onherroepelijk geworden. Het plan (NL.IMRO.0243.BP00104-0003) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans) of op www.harderwijk.nl/plannenstadsweiden. Informatie: afd. Ruimte, dhr. P. Mulder, tel. 411 911.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit ontvangen:

• Cafe/snackbar Stoppels het uitbreiding en verbouwen van het bedrijf, Stationslaan 5 Harderwijk, startdatum 14-4-2015.

Voor de bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften; een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.